Vi fortsätter på den inslagna vägen med damfotbolls-VM i Kanada där vi nu ska sikta in oss på en av de sista åttondelsfinalerna där en motståndare till Kina ska plockas fram här i Edmonton. USA och Colombia drabbar samman natten mot tisdag där en fd världsmästarnation ska stå som storfavoriter till det här mötet. Jag har svårt att se hur sydamerikanskorna ska kunna upprepa ytterligare en jätteskräll där jag vill ge amerikanskorna goda möjligheter till att avgå med segern med ett par mål till det.

  • Match: USA – Colombia
  • Spel: USA & över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 3,5/5
  • Spelstopp: 02.00 23/6

USA tog 7 poäng av 9 möjliga i en grupp som bestod av Australien, Sverige och Nigera där man, egentligen utan att blåsa på nämnvärt, ändå har visat upp en fin stabilitet om än utan att vräka in mål där man inte gjorde mer än 4 stycken. Man har dock skapat relativt mycket och har en del sparkapital framåt med ett antal alternativ på topp. Är det något jag tycker att man saknar emellanåt så är det större fart i djupled och längs kanterna, man är dock ändå tillräckligt bra på att förflytta bollen i ett tillräckligt högt tempo och man ska ha en betydande fördel av sin fysik samt rutin mot det här motståndet. Ur vissa avseenden vill jag nog även hävda att majoriteten av de uppgifterna man har haft i gruppspelet kan ha varit svårare än det man går upp emot nu där man borde vara någorlunda väl förberett med tanke på vilken sensation colombianskorna stod för i gruppspelet.

Colombia hade till slut råd att förlora mot England i den avslutande gruppspelsomgången där en sent räddad poäng mot Mexiko följdes upp med en sensationell och aningen tursam vinst mot Frankrike, vilket banade väg för avancemang. Det ska dock nämnas att man, med mål i samtliga gruppspelsmatcher, har varit otroligt effektivt där 4 av de 6 avsluten (totalt 21 stycken mot) man har haft på motståndarnas mål även har gått i, vilket får ses som ett direkt anmärkningsvärt facit. Trots att man inte skapar alltför mycket så har man nog ändå sina främsta vapen framåt där man kan vara frejdigt och kreativt där jag har svårt att se hur man ska lyckas komma undan ännu en gång (att jämföra med mötet mot Frankrike) om antalet kvalificerade målchanser skulle vara övervägande till det här motståndet. Noterbart även att man har ett avbräck i målet där Sandra Sepulveda är avstängd efter två gula kort från gruppspelet.


Amerikanskorna ska kunna trycka ner motståndet i banan och vara numret större, så även enorma favoriter till att vinna och slå in minst 2 bollar – kanske även mer än så där ett motstånd som ändå har varit väldigt effektivt kanske kan hitta på något ur de ytterst få möjligheterna man kommer ta del av. Med så många alternativ på topp som ännu inte har fått utdelning så tror jag inte att man slår av på takten med startplatser att gå på inför fortsättningen av det här mästerskapet. USA att vinna samtidigt som det blir minst 3 mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol