Brasilien och Italien är klara för avancemang där vi nu även ska spika lagen från grupp B. Spanien är i praktiken klart medan Uruguay har ett väldigt snyggt utgångsläge i och med att man serveras turneringens överlägset svagaste lag i den sista gruppspelsmatchen. Även här får nog Tahiti finna sig i att vara underlägset och det kan nog återigen synas på resultattavlan. Här förväntar jag mig en ny målfest.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Confederations Cup
  • Match: Uruguay – Tahiti
  • Spel: Över 8,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 21.00 23/6

Uruguay vann sin nyckelmatch mot Nigeria som på förhand även sågs som steget vidare från gruppspelet. Insatsen i sig var kanske inte lysande men tillräcklig där man har hamnat i en fin position vad gäller fortsatt spel i den här turneringen. Med tanke på att afrikanerna har Spanien kvar att möta så är det troligt att ”La Celeste” inte behöver göra mer än tillräckligt här, men skulle inte den planen gå vägen så kommer man vara i behov av ett flertal mål framåt i och med att Nigeria besegrade kvällens motstånd med en marginal på 5 bollar.

Tahiti spelar återigen för äran och hedern, något jag tycker att man har gjort på ett bra sätt med dess förutsättningar, trots storförlusterna.

Uruguay kommer till spel utan mittbacken och lagkaptenen Diego Lugano som är avstängd efter två gula kort. Tahiti har varken skador eller avstängningar att bekymra sig över.

Suarez-e-Cavani

Innan turneringen drog igång uttalade sig Tahitis förbundskapten om att han hoppades att hans landslag skulle kunna vara en fin representant för amatörfotbollen. Det tycker jag att man har lyckats med där man har charmat publiken trots dessa omöjliga uppgifter. Det är dock ganska uppenbart att man inte håller på den här nivån där man är underlägset inom alldeles för många detaljer av spelet. Målskillnaden 1-16 på 2 matcher, vilket ger ett målsnitt på 8,5 mål/match, talar sitt tydliga språk och här skulle jag nog vilja tro att man går mot en ny storförlust. Rent taktiskt är man väldigt oslipat där man ställer upp med en hög backlinje när motståndarna väl sätter igång spelet, vilket har straffat sig relativt grovt vid upprepade tillfällen. Visserligen så tror jag att man kan ta lärdom av varje match till det positiva, samtidigt så är man inte vana vid tävlingar av den här graden där man har matchats hårt i och med att det här blir den tredje bataljen inom loppet av en vecka.

Uruguay har en väldigt vass trio längst fram med Diego Forlan, Luis Suarez och Edinson Cavani, där de två sistnämnda herrarna (bilden) är nyckeln till hur pass stor resultatet blir här. Det positiva är att dessa lirare faktiskt inte har någon som helst anledning till att vara nöjda med sina egna prestationer så här långt och stora målskyttar vill alltid göra mål, oavsett motstånd. David Villa och Fernando Torres, som var ett tydligt exempel på den tesen senast, skrapade ihop 7 mål och en sumpad straff tillsammans när de stötte på Tahiti, trots att de såg något tröga och kantiga ut i en spansk B-uppställning som inte var alltför samspelt. Suarez och Cavani har fina egenskaper i att de är ännu kvickare, går rakare mot målet med bättre facit över hela säsongen samt att de kan göra sina motståndare över en större utsträckning i en-mot-en situationer. Individuellt sett är det här de främsta anfallarna dessa amatörer kommer stöta på under en väldigt lång tid framöver.


För egen del spelade jag på att Tahitis föregående match skulle landa på tvåsiffrigt och jag skulle inte bli förvånad om vi fick uppleva något liknande på nytt. Lyckas Uruguay hålla en någorlunda bra procent på de avgörande passningarna så kommer vi få se många mål ikväll. Spelar på att vi får se minst 9 mål i matchen till dubbla insatsen. Med ett snarlikt odds på handikappspelet till sydamerikanernas fördel så ser jag det inte som en dum idé att testa överspelet på antalet mål istället då man inte ska räkna bort motståndets chans till ett eventuellt mål, även om det är mindre troligt.

Lyfter fram ytterligare två spel:

Kommer någon spelare att göra ett hat-trick? Ja 1,60 (Expekt) 3,5/10 units
Fernando Torres, David Villa (Spanien) och Nnamdi Oduamadi (Nigeria) har lyckats med den här bedriften (att stå för minst 3 mål) där Uruguay har en vass anfallstriangel som redan har nämnts. Dessa herrar kommer gå för målen nu när chansen finns där.

Uruguay + över 0,5 hörnor (efter 10 minuter) 3,45 (2,00 x 1,72) (Bet365) 1,5/10 units
Ytterligare en spelform som har gått vägen i Tahitis två inledande gruppspelsmatcher där man har varit i underläge innan matchklockan har tickat upp på 9.59. Förväntar mig att Uruguay kommer ta sig runt på kanten ganska omgående, där jag ger den här dubbeln betydligt bättre möjligheter till att sitta än de dryga 29 procentens chansen som den står i nuläget.

/Puyol