Då var det dags för final i Copa America och jag har saken klar för mig. Jag tror stenhårt på ett av lagen, häng på!


Uruguay – Paraguay
Mitt tips: 1
Odds: 2.15  @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 21.00
Uruguay har gjort ett mycket bra mästerskap så här långt och man märker tydligt att formen sitter i från VM i Syd Afrika förra sommaren. Man har bland annat slagit ut värdnationen Argentina efter straffar och man har slagit både Mexiko och Peru med 1-0 och 2-0. Man har ett mycket spelskickligt lag att tillgå med spelare som Diego Forlan, Luis Suarez och Edison Cavani i offensiven och det är svårt för motståndarna att stå emot dessa herrar.  

Motståndarna Paraguay har tagit sig till finalen ett minst sagt märkligt sätt. Man har kryssat i alla matcher efter full tid, 3 raka oavgjorda matcher i gruppspelet och sedan kryssade man mot Brasilien och Venezuela i slutspelet. Man tog sig vidare på straffar i båda de matcherna. Det ska tilläggas att man haft rejält med tur i dessa matcherna då motståndarna träffat ramen flera gånger utan att lyckas få in bollen. Jag tror turen vänder ikväll då man möter det bästa laget i turneringen.

Något som talar för Uruguay här är att Paraguay saknar både förbundskaptenen Gerardo Martino och assisterande tränaren Jorge Pautasso då båda är avstängda. Utöver dessa är mittfältaren Santana avstängd. Man saknar även storstjärnan Roque Santa Cruz och Aureliano Torres som båda är skadade. Tunga avbräck för Paraguay som verkligen inte imponerat under Copa America.
Uruguay har frågetecken för Edison Cavani här.