Dåligt med svensk fotboll på marknaden och vi får dra oss till Sydamerika där Copa America är igång och spelas. Först ut för dagen är ett möte mellan två stora rivaler, Uruguay och Paraguay. Uruguay som startade detta mästerskap med en vinst mot Jamaica, torskade senast mot Argentina medan Paraguay haft samma möten fast öppnat lite bättre där man lyckades plocka ett oavgjort resultat mot Argentina. Två lag som vanligtvis brukar ha jämna matcher vilket bäddar för underhållning. Jag tror inget av lagen sticker ut något särskilt, och väljer att chansa. Häng med!

  • Match: Uruguay – Paraguay
  • Spel: X
  • Odds: 3.85 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

uruguayParaguay

Börjar vi att kika på Paraguay så kan man konstatera att det gått bättre än väntat. En vinst och ett oavgjort resultat får helt klart ses som ett godkänt inledande och en poäng idag skulle innebära avancemang. Å andra sidan innebär även en förlust att man åker ut. Senast mötte man Jamaica och man kunde ganska enkelt vinna med 1-0. Innan det mötte man Argentina och efter en katastrofal första halvlek höjde man sig i andra och kvitterade till slutresultatet 2-2. Idag möter man Uruguay som man vanligtvis har riktigt svårt mot och för att kunna vinna, anser jag, att man behöver höja sig ett snäpp. På pappret är man helt klart sämre och ska ses som underdogs.

Över till Uruguay där Suarez saknas efter straff. Man har än dock ett riktigt vasst lag, blandat med en god defensiv samt vass spets. Skillnaden gentemot Paraguay är att man inte presterat. En sur förlust mot Argentina senast där man inte visade någonting innebär att man måste vinna för avancemang. I mina ögon blir det oerhört svårt då Paraguay kan spela på ett oavgjort resultat och med tanke på att det är ett hett derby, är det mycket möjligt att man inte lyckas. Avslag!

Så vad blir mitt lir? Då endast en poäng räcker för Paraguay, tror jag också att man lyckas försvara och spela sig till ett oavgjort resultat. Uruguays offensiv har inte visat något hittills medan Paraguay imponerat. En liten chansning och insatsen får ligga på strax under medel!