En fin och välspelad turnering är på väg mot sitt slut, Confederations Cup avgörs denna söndagkväll där finalen drar igång vid midnatt. En aptitretare innan dess ska också spelas av där Uruguay och Italien ska göra upp inför något jag har stora förväntningar på trots att inte alltför mycket står på spel. Tror att vi kan få se ett par mål ikväll.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Confederations Cup
  • Match: Uruguay – Italien
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18.00 30/6

Uruguay avancerade från sin grupp genom att i princip endast behöva ett bra resultat i sin nyckelmatch mot Nigeria. Prestationen i semifinalen mot värdnationen Brasilien var bra, man räckte dock inte till via ett sent baklängesmål. Italien var ett väldigt trevligt inslag i gruppspelet där även dem stod för en stark insats i semin mot de regerande världs- och europamästarna Spanien, där en fantastisk straffläggning avgjorde till motståndarnas fördel.

Uruguay kommer till spel utan några skador i truppen. Italien saknar Mario Balotelli på topp samt högerbacken Ignazio Abate som har lämnat truppen sedan tidigare pga skador. Även frågetecken på bl.a. Andrea Pirlo och Alberto Gilardino i ett italienskt lag som kan bli mer reservbetonat.

Emanuele-Giaccherini-Italy

Bronsmatcher, i det här fallet en ”bronsmatch”, brukar av tradition bli något mer lättsamma och anfallsinriktade. Med tanke på att det här inte är något riktigt VM med ännu mindre anspänningar så tror jag inte på något undantag ikväll heller. Tror att vi kommer få se två lag som går framåt.

Uruguay har fått vila en dag extra medan Italien tvingades spela en krävande förlängning, vilket kan påverka insatsen här och valet av en startelva. I anfallsväg har dock turneringens kanske mest effektiva lag (Italien mål per 4,5 avslut inför semifinalen) visat upp ett positivt spel även utan framstående spelare som Pirlo och Balotelli där man har varit vasst på att spela sig fram till lägen för att komma till avslut. I samma veva har Juventus-linjen på försvarspositionerna (från målvakt till backlinje) inte varit fullt så lika framgångsrika på att stänga butiken som de brukar vara i vanliga fall.

Uruguay kan ställa upp med en sylvass trio längst fram med Suarez, Forlan och Cavani. Som jag har varit inne på tidigare så tycker jag inte att man har alltför mycket kapacitet i jämförelse bakom dessa herrar, och även om det kollektiva försvarsspelet var förvånansvärt bra senast så tror jag inte att man kommer spela lika försiktigt på egen planhalva ikväll.

Samtliga av Uruguays 4 matcher i den här turneringen har gått över linan på minst 3 mål. Italien hade en målskillnad på vansinniga 8-8 i gruppspelet, vilket gav ett målsnitt på drygt 5,33 mål/match.


Överspelet spelas med en insats strax över medel. Minst 3 mål i matchen till 1,80 hos Unibet.

/Puyol