VM-kvalfotbollen går mot sitt slut på ett antal kontinenter, däribland i Sydamerika med 4 matcher kvar på spelschemat. Ett gammalt, klassiskt rivalmöte utspelar sig i Montevideo där Uruguay ska ta sig an Argentina. Väljer att backa upp det laget som kan vara mer benäget att avsluta det hela snyggt, alltjämt med en liten chans att nå direktplatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Sydamerika
  • Match: Uruguay – Argentina
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,07 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 01.30 16/10

Uruguay brände sin chans till att fixa direktplatsen till nästa sommars VM-slutspel där uddamålsförlusten i den svåra bortamatchen mot Ecuador innebär att man blir kvar på kvalpositionen. I det stora hela ska man dock vara nöjda med de senaste resultaten om man ser till hur pass trög inledningen var.

Argentina har kunnat ta den avslutande kvalveckan med ro där avancemanget har varit klart sedan ett antal omgångar tillbaka. I och med det har förbundskapten Alejandro Sabella kunnat spela in nytt material, vilket funkade bra i helgen om man ser till resultatet när Peru besegrades med 3-1 i Buenos Aires.

Uruguay kommer till spel utan några noterbara avbräck, även om en hel drös av spelare riskerar avstängning i en eventuell playoff-match via ett gult kort. Argentina däremot har gått in till avslutningen utan ett par ordinarie spelare där Lionel Messi, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain och Fernando Gago har lämnats utanför truppen.

1090165-17331390-640-360

Uruguay har som sämst säkrat ett dubbelmöte med Jordanien i ett playoff, även där ska ”La Celeste” vara storfavoriter till att fixa VM-biljetten även om det här inte skulle gå vägen. Vill man slippa resan till Mellanöstern måste man vinna det här mötet samtidigt som mötet mellan Chile och Ecuador, som går parallellt med den här matchen, måste få en vinnare där ett par mål även måste hämtas in. Det kan bli oerhört svårt, men jag tror ändå att hemmanationen i den här matchen kan göra sitt.

Inför den tuffa uppgiften senast, där Ecuador är otroligt svårslaget på den höga höjden i Quito, visade Uruguay ändå upp ett flertal vassa prestationer i såväl kvalet som Confederations Cup där man ser ut att vara på rätt spår. 3 kvalmatcher i följd vanns innan dess vilket banade väg för att man lyckades slå sig in bland topp-5 där jag ändå tror att man kan kliva in till det här mötet med gott självförtroende.

I vissa medier har det rapporterats om ett svalt intresse från Argentinas sida inför den här matchen där ett par nya spelare kan få chansen utöver de som redan saknas. Trots att Messi och Higuain inte kan delta så kan man fortfarande mönstra högklassiga lirare på dessa positioner där jag är mer frågande till defensiven med ett avbräck i Javier Mascherano som är en nyckel. Senast mot ett ruggigt bortasvagt Peru, som nu endast har hämtat in en poäng på 8 bortamatcher i det sydamerikanska kvalet, släppte man till en hel del avslut där mittlåset såg tveksamt ut. Att spela av en match hemma i den argentinska huvudstaden var något behagligt, den här uppgiften kan dock bli något svårare om man placerar sig på samma nivå som senast.

Uruguay har gjort 17 av sina 22 mål i det här kvalspelet hemma på Estadio Centenario. Argentina har ännu inte lyckats hålla nollan intakt i någon av de 7 bortamatcherna så här långt.


Uruguay att stå för 2 mål eller fler testas med medel där de flesta spelbolagen placerar sig under 2 ggr på den här spelformen.

/Puyol