Natten mot måndag hämtas ett tredje spelobjekt från Boston där UFC som bekant ska gästspela i klassiska TD Garden. Hoppar på mellanviktsklassen och ytterligare ett möte som har sett skiften av motståndare inte bara en gång utan två gånger. Uriah Hall går in som storfavorit mot ersättande Ron Stallings där väldigt lite talar för en sensation. Enorm potential i slagen som ”Prime Time” besitter där jag nu anser att han har ett utmärkt utgångsläge till att kunna utnyttja det han är allra bäst på.

  • Match: Uriah Hall – Ron Stallings
  • Spel: Hall via KO, TKO eller DQ
  • Odds: 1,57 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 04.15 19/1

Veteranen Ron Stallings (12-6) har hämtats in från en av de mindre ligorna och accepterat den här matchen med en vecka kvar att gå när de två tidigare tilltänkta motståndarna tvingades tacka nej pga skador. Därmed, inga optimala förberedelser för utmanaren vars 3 senaste segrar har kommit till mot motstånd som tillsammans har skrapat ihop ett facit på 20-25. Ett och två steg uppåt i kvalitet på motståndet nu.

Uriah Hall (9-4) klev in i UFC med enorma förväntningar, och även om han inte har levt upp till dessa så börjar han hitta rätt nu. Chris Leben slogs ut och det följdes upp med en tekniskt väldigt imponerande insats mot Thiago Santos trots att han tvingades gå med en bruten tå under stora delar av matchen som gick tiden ut. Hall har oerhört bra händer (”reach” på 79 in) där han kombinerar snabbhet och slagstyrka tillsammans med en riktigt fin sparkteknik.


Modigt av Stallings att ta sig an den här svåra uppgiften på kort varsel där jag tror att det ska krävas en väldigt ofokuserad Hall för att det här inte ska gå vägen. Endast ca 16,5 procent av Stallings matcher har gått tiden ut och med ett kortare training camp har jag svårt att se honom bibehålla en jämn nivå över 3 ronder och 15 minuter, vilket borde passa Hall alldeles utmärkt. Han borde ha ett bra läge till att plocka isär motståndet med sina slagserier där jag skulle utgå från att någon av dessa kombinationer kan vara tillräckligt starka för att hitta ett avslut. Uriah Hall att segra via knockout testas med en mindre insats.

/Puyol