Vi stannar kvar i Las Vegas där nästa spelobjekt från kvällens gala hämtas från underkortet, och trots matchens placering så hittar vi alltjämt ett välmeriterat namn. Uriah Faber ses som storfavorit när han ska ta sig an Francisco Rivera i bantamviktsklassen. Faber, som studsade tillbaka senast med seger efter ett nederlag i en föregående titelmatch, har nu återigen (på pappret) serverats en någorlunda behaglig uppgift som han, inte bara borde vinna, men möjligheterna till ett avslut får också ses som rimliga.

  • Match: Uriah Faber – Francisco Rivera
  • Spel: Faber to win inside distance
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 03.30 7/12

En sk headliner inför huvudkortet, så även en något märklig matchning i mitt tycke. Den alltjämt omåttligt populäre veteranen Uriah Faber (31-7), som redan hade fått sin ”tune up-fight” (vilket han även vann), jagar vidare mot sin UFC-titel och går nu upp mot Francisco Rivera (10-3), placerad strax utanför topp-10 där han även kommer från en förlust.

Rivera har bra händer, det är dock ett område Faber har utvecklat enormt de senaste åren, ytterligare ett vapen att använda sig utav. På mattan är ”California Kid” minst ett och två nummer större och den gamle brottaren ska ha väldigt goda möjligheter till att ta matchen dit där han jobbar kopiöst från topp. Statistiskt sett, i en femtedel av matchtiden i alla hans matcher i UFC och WEC har han kontrollerat från den positionen där han är en slipad avslutare.


Favoritskapet är givet och storleken likaså, gillar dock hoppet uppåt till att det här inte ska behöva gå till domarnas poängräkning. Faber har nu gått 20-0 i matcher där en titel inte står på spel och 16 av dessa har han avslutat. Ett oerhört imponerande facit där jag nog måste se ett visst spelvärde till att han lyckas på nytt inom loppet av 15 minuter. Uriah Faber att vinna genom att avsluta matchen (to win inside distance) spelas med medel.

/Puyol