Fortsätter på den inslagna vägen med ytterligare ett spelobjekt från kampsportens värld och UFC 175 i Las Vegas som drar igång om dryga timmen. Något förvånande att Uriah Faber, en av de absolut populäraste figurerna på den här scenen, har placerats utanför huvudkortet med Alex Caceres som motståndare. ”California Kid” kliver in som storfavorit och bär med sig ett fläckfritt facit i matcher av den här något mindre storleken. Uppgiften bör vara överkomlig och vi kan nog eventuellt få se ett nytt lås.

  • Match: Uriah Faber – Alex Caceres
  • Spel: Faber att vinna via submission
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 03.00 6/7

Alex ”Bruce Leroy” Caceres, med en teknisk stand up och slipad på mattan när han väl hittar luckorna, har imponerat sedan han tog klivet ner till bantamvikt. Den enda förlusten över de 7 senaste bataljerna har kommit till via ett delat domslut och den senaste tillställningen han var inblandad i, en väldigt sevärd sådan mot en talangfull Sergio Pettis, slutade lyckligt. Efter att ha blivit plockad på fötterna i stora delar av matchen lyckades han sätta ett lås i slutsekunderna, en fin prestation och seger även om ett desto svårare test väntar här.

Uriah Faber fyllde 35 för någon månad sedan, om än relativt kvick samt väldigt atletisk, och förlorade en titelmatch tidigare i år. Troligt att vi förr eller senare ser att även denna välmeriterade veteran tappar sin glöd och förmåga att prestera i dessa matcher, vilket egentligen får ses som det enda frågetecknet, han har dock studsat tillbaka från besvikelser likt förlusten mot Renan Barao förr. Även om motståndet, eventuellt, kan vara mer teknisk och oberäknelig stående, så är det enorma favoritskapet från spelbolagen uppbyggt på att han i princip borde vara bättre i samtliga områden. Han är en riktigt fin brottare med bra power i nävarna och väldigt skarp på att skapa möjligheterna till att sätta ett lås på mattan.


Bruce Leroy, med 4 av sina 5 förluster via submission, är en spännande talang, det är dock ett rejält kliv uppåt i motstånd nu där han går upp emot en erfaren vinnare. Noterbart att Uriah Faber har gått 19-0 i matcher utan en titel på spel, ett fantastiskt facit där 15 av dessa matcher har avslutats inom de 3 ronderna – och då har en klar majoritet av den vinnande metoden varit via en sk submission där man får gå närmare 8 år bakåt i tiden för att hitta ett avslut (till seger) med något annat än ett lås. En fysiskt starkare och större Faber har haft en förmåga att städa av tillställningar likt denna där han kopplar ett tidigt grepp på mattan. Uriah Faber att stå som segrare via en submission testas med en låg insats.

/Puyol