Det andra spelet som hämtas från Allsvenskan Norra den här helgen när det ska spelas en premiär i Uppsala när man gästas av Duvbo under lördagen. Även här har vi en riktigt bra favorit, vars odds har sjunkit sedan spelet släpptes, men ser fortfarande ett värde i den här spelformen.

  • Match: Uppsala – Duvbo
  • Spel: Duvbo -1 (3-vägs)
  • Odds: 1,80 @ Svenska Spel
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 12.30

Återigen, notera att Svenska Spel är det enda bolaget som lägger upp odds vad gäller handikapp, över- samt underspel i Allsvenskan. Nordicbet och Betsafe erbjuder spel vad gäller 1×2 samt dubbelchans.

Vi inleder med Uppsala som förväntas få det väldigt svårt att hänga kvar i den här divisionen, och i slutändan kommer det nog handla väldigt mycket om hur pass mycket sämre de övriga bottenlagen kommer sköta sig under seriens gång. Till den här säsongen har man en väldigt tunn trupp då man har tappat en hel drös med spelare där firma Bengtsson/Nordlindh är de mest kännbara förlusterna i anfallsväg. Enligt uppgift har man inte heller lyckats täcka upp dessa förluster, och då har man förståelse för pessimismen runt omkring.

Legendaren Johan Lundqvist firar ett mål

Duvbo som gör en kort resa från Stockholm, närmare bestämt Sundbyberg, har en lämplig och fullt överkomlig uppgift framför sig. Medan Uppsala är något försvagat till den här säsongen så ser Duvbo ännu starkare ut. Stora delar av truppen från ifjol, sett till viktiga kuggar, är kvar medan man har fått in ett par starka nyförvärv. De mest noterbara förstärkningarna är Mattias Mikulski (fd Caperiotäby och Storvreta) på backplats samt Hampus Dargren (Visby) i kedjan. Anton Spångberg är också helt klar efter att ha varit inlånad mot slutet av förra säsongen.

Ifjol förlitade man sig mycket på en kedja anförd av veteranen Johan Lundqvist (53 poäng) men nu förväntas man ha ytterligare en formation som bör kunna producera framåt. Duvbo kommer till spel med fullt manskap sånär på en tidigare långtidsskada.

Läget är med andra ord bra för bortalagets del som ska kunna slå tillbaka dagens motstånd. Grundkapaciteten är tillräckligt stor för att jag ska kunna tro att man vinner det här mötet med minst 2 mål. Även det här spelet körs hos Svenska Spel.

För er som spelar hos tidigare nämnda Betsafe & Nordicbet så kan jag tipsa om dubbeln med raka segrar på Balrog (speltips ute på menyn) och Duvbo. Betsafe är marknadshögst i nuläget.

/Puyol