Lagen kommer till denna match med helt olika förutsättningar, ena laget tappade i stort sett den motivation som fanns kvar i senaste matchen. Det andra laget slåss för sin överlevnad och har klart sett pigga ut i dom senaste matcherna. Oddset i denne match är alldeles för högt för att låta bli.

Match: Union Berlin – Energie Cottbus
Spel: Cottbus
Odds: 4.50 @ Bet365
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 31/3 20:15

Om det fanns någon som hade små förhoppningar kvar om att Union Berlin skulle nå play-off så grusades dom förhoppningarna verkligen totalt i den senaste matchen när man föll borta mot Sandhausen med 2-1. Man var inte särskilt effektiva framåt och passningsspelet stämde inte riktigt i denna match. Man ligger nu alldeles för många poäng bakom på 8:e platsen. 0-3-2 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man 6-4-3 med 21/16 i mål. Motivations mässigt finns det inte så mycket kvar för laget. Razeek saknas i denna match.

Energie Cottbus - Union Berlin-2013

Cottbus slåss för sin överlevnad i Bundesliga 2 och risken är väl att man vaknat lite försent då man verkligen har uppförsbacke för att ta sig till säkerheten från sista platsen man har nu, 8 poäng för att kliva över strecket med hjälp av dom andra lagen också så klart. I senaste matchen spelade man bra och tog också tidigt ledningen men tappade sedan mot slutet och föll till slut med 1-2 hemma mot 1860 München. Cottbus har nu 3-0-2 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 1-4-8 med 11/20 i mål. Jurica Buljat och Erik Jendrisek är tillbaka efter avstängning vilket är positivt, Bohl, Brinkmann och Schulze saknas.

Cottbus måste gå för tre poäng i denna match och får man bara ordning på försvaret kan man faktiskt plocka med sig poängen i denna match, anfalls mässigt såg man pigga ut i senaste matchen och nu får man tillbaka två ordinarie spelare som saknades i senaste matchen. Union Berlin visade inget speciellt i senaste matchen och motivations mässigt är man i botten jämfört med Cottbus som slåss för sin överlevnad i dom matcher som återstår. Oddset på Cottbus i denna match är alldeles för högt för att låta bli med tanke på förutsättningarna och spelas med lite insats.