Tyska andraligan, Union Berlin ska ta sig an bottengänget Dynamo Dresden här. Det återstår 6 omgångar av ligan nu och som ni förstår börjar det dra ihop sig och då är det inte kul att kämpa i bottenstriden…


Union Berlin – Dynamo Dresden
Spel: Union Berlin Ö 1.5 mål
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Union Berlin ligger på åttondeplats i tabellen och man har fortfarande en teoretisk chans att nå kvalplatsen till Bundesliga. Man har 9 poäng upp till tredjeplatsen i nuläget och det är 18 poäng kvar att spela om. Ska man ha någon som helst chans att nå den platsen så måste man vinna ikväll! Man har 1 oavgjord och 1 förlust bakom sig nu, båda på bortaplan, och nu är det dags för laget att vända hem till sin hemmaplan där man är mycket starka! På hemmaplan har laget sett riktigt starka ut nu på slutet och man har 8 raka utan förlust varav 5 av dessa har slutat med seger!

Union spelar en mycket offensiv inriktad fotboll vilket har gjort att man gjort näst flest mål av alla lagen i serien i år. Man har vassa offensiva spelare som anfallsduon Simon Terodde och Adam Nemec som gjort nästan hälften av Unions mål den här säsongen. Bakom dem finns det hög kapacitet i bland annat lagkaptenen Mattuschka, yttern Quiring som är ett vasst offensivt vapen och Zoundi. Man låg länge ännu högre upp i tabellen men har dalat lite nu mot slutet men kapaciteten finns i laget och man bör tämligen enkelt kunna göra 2 mål eller fler mot ett desperat Dynamo Dresden här!

Union saknar backen Kohlmann här då han är avstängd.


Simon Terodde fortsätter göra mål för Union här!

Dynamo Dresden har det riktigt tungt för dagen då man ligger 1 poäng ovanför nedflyttningsstrecken och man har minst sagt kniven mot strupen. Man stod för en riktigt bra insats för 5 matcher sedan då man slog serieledarna Hertha Berlin på hemmaplan med 1-0 men efter den matchen åkte man på stryk i 3 raka matcher. I senaste matchen vände man ett 1-2 underläge till en 3-2 seger mot St Pauli vilket tyder på en viss styrka men saknaden av lagets skyttekung och kapten Mickael Pote är enorm för laget. Nu har man dessutom försvararna Thoelke och Savic borta här igen vilket är tungt i backlinjen.

Något som verkligen talar för att Union gör 2 mål eller fler här är att man gjort 2 mål eller fler i 8 av lagets 9 senaste hemmamatcher samtidigt som Dresdens försvar har sett svaga ut den senaste tiden och släppt in 2 mål eller fler i 3 raka matcher nu. Union Berlin har dessutom gjort 2 mål eller fler i 3 av de 4 senaste mötena mellan lagen. Jag tycker 1.95 i odds för det här spelet är riktigt bra!