Grupp F går in i sista omgången ikväll och för Portugal handlar det om ett mycket viktigt möte mot en av de stora överraskningarna detta EM, nämligen Ungern. Portugiserna kan klara sig vidare på ett kryss men kommer självfallet gå för seger och med tanke på hur spelet sett ut hittills ska man ha goda chanser till tre poäng.

  • Match: Ungern – Portugal
  • Spel: Portugal -1 (asian)
  • Odds: 1,76 @ bethard
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ungern har varit en av de stora överraskningarna detta EM och toppar just nu Grupp F på fyra poäng efter 2-0 på Österrike och 1-1 mot Island nu senast. Det innebär att laget redan är klara för avancemang i turneringen vilket givetvis är en stor framgång för detta landslag som tippades som ett av de sämsta lagen inför detta mästerskap. Men samtidigt så har man inte stött på något tyngre motstånd ännu och det kan bli ett otrevligt uppvaknande här. Österrike har floppat ordentligt hittills och inte alls kommit upp i nivå och inte heller Island ser jag som någon större värdemätare. Dessutom kan det kommas att rotera på en del positioner inför dagens match och hur motiverade är man egentligen när avancemanget redan är klart. Melodin i lagets två matcher hittills har varit ett passningsspel efter backen med stort bollinnehav som man har skapat chanser från. Men Portugal är ett skickligare lag på att rulla boll och frågan är hur bra Ungern är nu när man tvingas försvara stora delar av matchen.
Vi sätter ett frågetecken för högerback Fiola som missade matchen mot Island, i övrigt har man inga större skadebekymmer.

portugal

Portugal har varit en liten flopp hittills då laget står på ynka två poäng efter två matcher i en relativt lätt grupp. 1-1 i öppningsmatchen mot Island och sedan blev det mållöst mot Österrike senast. Men det ska sägas att Portugal har imponerat spelmässigt och skapat mängder av chanser i dessa matcher, framförallt då Ronaldo som pumpat iväg dryga 20 skott. 27-4 och 24-3 till Portugals favör när det kommer till målchanser hittills säger det mesta om hur matchbilderna sett ut. Enda problemet är att man saknar en ordentlig striker och när inte ens Ronaldo gör mål från straffpunkten är det motvind. Men laget tar sig till chanser och så länge man gör det tror jag att det lossnar när som helst. Man har fått några dagar på sig att träna avslut och eftersom det är tre poäng som gäller idag tror jag på ett mycket offensivt Portugal.
Hos Portugal sätter vi frågetecken för Andre Gomes samt Guerreiro men man har en bred trupp och kan ersätta dessa herrar utan större bekymmer.


Ett Ungern som redan är klara kommer inte gå in med full kraft i det här mötet och det skulle man nog behöva för att hålla stången. Portugal har dominerat sina matcher fullständigt hittills och får man bara målskyttet att lossna kan det rinna iväg ordentligt till slut. Portugal -1 (asian) spelas och det med en medelinsats.

/e@sy