Sämsta laget i hela EM snackades det om inför mästerskapet. Men man går vidare till 8-delsfinal som gruppsegrare före lag som Portugal, Österrike och Island. Väldigt starkt gjort. Man har framförallt visat sig ha väldigt bra effektivitet framför mål, ungeför som man hade mot Norge i playoffet till just EM 2016. Och man möter ett Belgien som har massor av kvalité i offensiven men defensivt ser det betydligt sämre ut. Tror vi kan få se några mål här!

  • Ungern – Belgien
  • Spel: Belgien över 1.5 mål
  • Odds: 2.05 @ Bethard
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Ungern ska ha all respekt för att ha tagit sig till en 8-delsfinal med tanke på vilket lag dom har och i vilken grupp dom hamnade i. Men jag tror det tar stopp här ganska abrupt. Man gjorde det bra mot Österrike, som förövrigt var en stor besvikelse i EM, och vann med 2-0. Sen spelade man 1-1 mot Island. Men det är framförallt matchen mot Portugal där man spelade 3-3 som jag drar likheter till denna match mot Belgien. Det var nämligen ett Portugal med bra offensiva kvalitéer som man såg att Ungern har problem. Nu kom man undan med att ha gjort några turmål i den matchen men Portugal ägde ju matchen fullständigt kan man väl säga.

Och har Portugal offensiva kvalitéer så har ju Belgien verkligen offensiva kvalitéer och det kommer synas tror jag. Ungern har inte riktigt den defensiv som Irland har när dom gjorde det väldigt bra mot Belgien i 45 min. Och när Belgien väl fick hål på Irland ja då fick vi se ett grymt bra omställningsspel. Nu tror jag det där omställningsspel kan komma att visa sig betydligt tidigare och då kommer ett ganska stjärnlöst Ungern få stora problem. Tyvärr tar det stopp för deras del här.

Vi stryker ytterbacken Attila Fiola sen tidigare och även frågetecken på ytterbacken Mihály Korhut. Där den förstnämnde är ett avbräck, han startade i första matchen denna turnering. Dessutom frågetecken på viktige anfallaren Zoltan Gera, men lär dock starta trots allt.

ungern belgien

Belgien startade helt okej mot Italien i första halvlek men man fick inte hål på dom och Italien kunde sen göra mål och imponera stort i den matchen. Mot Irland såg det dock betydligt bättre ut till slut och man visade vilken fin offensiv man har, speciellt i omställningslägena. Matchen mot Sverige gjorde man det bra och borde kanske gjort fler mål men 0-1 räckte och man tog sig till 8-del.

Där väntar nu ett nederlagstippat Ungern som ju var det sämsta laget inför mästerskapet, men på något vis har dom tagit sig vidare men Belgien tror jag bli för tufft vilket kommer visa sig här. Normalt sett ska ju Belgien göra 2-3 mål på detta Ungern. Att Belgien dessutom hamnade på ”rätt” sida i slutspelsträdet kan nog ge dom en skön boost att man ganska ”enkelt” kan komma till en final. Offensiven är riktigt stark hos belgarna och jag tror man kommer växla upp nu och då är det inte många lag som hänger med, framförallt inte ett Ungern som jag ser det.

Vi vet sen tidigare att Belgien saknar sin i särklass bäste försvarare i form av Vincent Kompany och man har sett vilket tomrum han lämnat efter sig. Det är inte alls samma stabilitet nu.

—————————————————————————————————————————————————————

Ungern har absolut inget att förlora då dom var uträknade redan innan EM startade. Men det har dom inte brytt sig om och har gott om självförtroende. Tveksamt ifall dom har defensiven som krävs för att parkera bussen så som Irland gjorde i 45 min. Vilket jag tror är absolut nödvändigt ifall man ska ha någon chans överhuvudtaget. Belgien har ju nämligen världsklass-spelare offensivt och borde kunna fixa fram flera klara målchanser. Normalt sett klasskillnad mellan dessa lag såklart. Belgien skulle kunna fixa 2-3 mål om man har en normal dag. Jag spelar Belgien över 1.5 mål till oddset 2.05. Insatsen är ganska hög. Fraaamååååt!

/ L’orso