Den 26:e och absolut sista omgången av SSL:s grundserie säsongen 11/12. Vi har sett mycket bra innebandy under säsongens gång och nästa vecka drar slutspelet äntligen igång. Några placeringar kvar att spela om för en del lag, bl.a. fördel av hemmaplan i en kvartsfinal samt en slutspelsplats. Jag väljer att spela en dubbel denna lördag.

  • Match: Umeå City-Warberg & Sirius-Caperiotäby
  • Spel: Warberg + Caperiotäby
  • Odds: 1,76 (1,30 x 1,35) @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 14.30 17/3

4. Caperiotäby 41p -8
8. Warberg  35p +3
———————————————————————-
13. Umeå City  22p -51
14. Sirius 19p  -36

*Tabellplacering, lag, antalet poäng, målskillnad.

Jag spelar alltså en dubbel med bortasegrar under ordinarie speltid i dessa matcher. Både Sirius och Umeå (i praktiken) är klara för Allsvenskan nästa säsong och har inget att spela för medan Caperio/Täby spelar för en fjärdeplats (fördel av hemmaplan i kvarten) medan Warberg, som har avgörandet i egna händer, måste vinna för att vara på den säkra sidan om slutspelsstrecket.

Warberg kan alltså, efter de förväntningarna man hade, trots en väldigt knackig säsong nå slutspelet. Man ska vara glada över att man har avgörandet i egna händer då det kunde ha sett betydligt värre ut. Tre orsaker, framförallt, är bidragande till detta under den här månaden. Ett, man slog serietvåan Falun borta i en måste-match. Två, man slog seriefemman Helsingborg hemma i en måste-match. Tre, man har fått övriga resultat med sig.

I övrigt så har det mer och mer varit ett Warberg att känna igen sett över de 3 senaste matcherna och fortsätter man på den inslagna vägen så är chanserna till en slutspelsplats via en seger här väldigt goda. Endast frågetecken på Jocke Andersson som är 50/50, i övrigt en frisk och hel trupp enligt de senaste rapporterna.

Umeå City har alltså varken formen eller egentligen någon realistisk chans att hålla sig kvar i SSL. Mycket tack vare den högst svaga poängskörden mot bottenkonkurrenterna nu mot slutet. Här behöver man alltså vinna samtidigt som Mullsjö förlorar, och då ska man dessutom hämta in 23 mål. Man kan inte direkt vänta sig säsongens högsta publiksiffra och några spelare funderar nog redan på vad man ska göra nästa säsong, då det t.ex. spekuleras i att stadens andra lag (Dalen, som alltid prenumererar på en slutspelsplats) ska vara intresserade av en rad spelare.

Traditionellt sett så har nog Warberg absolut ingenting emot att få möta ett mindre motiverat City. Sedan norrlänningarna tog sig upp i högsta divisionen så har Warberg 7 raka segrar i inbördes möten och det med 41+ i målskillnad.

I Uppsala möts två av seriens formsvagaste lag när Sirius gästas av Caperiotäby. Materialet hos hemmalaget räckte helt enkelt inte till i år, men det räckte för en sudden-seger borta mot Tyresö senast när man lyckades utnyttja motståndarnas skada på deras nyblivne landslagsmålvakt.

Täby har inte alls kommit upp i nivå efter nyårsskiftet efter den helt fantastiska starten. Om man då bortser från defensiven senast (Pixbo borta) så börjar man iallafall känna igen anfallsspelet. Man har ett kreativt spel med många starka namn i kedjorna, men effektiviteten har inte varit där. Bara en tidsfråga innan det lossnar. Man har börjat träna allt hårdare nu mot slutet och samtliga spelare deltog i kvällens träning.

I Täby-lägret tar man den här matchen på stort allvar då man verkligen vill inleda hemma när slutspelet drar igång nästa vecka, och man är det bättre laget. Här har man en bra chans att hitta vinnarmentaliteten på nytt för att kliva in playoff på parketten i Tibblehallen med en bra känsla. Får man ihop några av pusselbitarna så ser jag fortfarande laget som en outsider till guldet, så pass bra ska man vara.

I övrigt så sänds dramatiken i TV4sport då kanalen visar Umeå City-Warberg med start 14.15.

/Puyol