Div 4 i dalarna kör full omgång på torsdag och jag tycker mig ha hittat en vinnare i matchen mellan Ulfshyttan och Vansbro. Ena laget har haft en dålig inledning på säsongen och i dagarna tappade man dessutom sin duktiga tränare som gick till Brage. Jag tror man får det tufft här!

  • Serie: Div 4 dalarna
  • Match: Ulfshyttan – Vansbro
  • Spel: Ulfshyttan
  • Odds: 1,70 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ulfshyttan klev upp i div 4 förra säsongen och gjorde väl inte direkt någon kanonsäsong, men man klarade sig kvar och nu har man vuxit i kostymen något. Inledningen på den här säsongen tycker jag har varit fullt godkänt och efter åtta spelade matcher står man på tre segrar och ett oavgjort resultat. Man har spelat mot alla topplag så när vi går till halvtidsvila i serien så tror jag att det här laget har avancerat ett par placeringar då man har kvar att möta bottenlag. Jag har själv spelat mot både Ulfshyttan och Vansbro på försäsongen och jag tycker det är stor skillnad på dessa lag, nu ska man inte dra för stora växlar på en försäsongsmatch men med de spelare som Vansbro tappat tycker jag hemmalaget ska ha väldigt god chans här. Man kommer från en seger i senaste omgången på bortagräs mot Östansbo (1-3) och innan det så pressade man seriesuveränen Forssa ändå in på målsnöret, så formen verkar det inte vara någon större fel på.

ulfshyttan1

Vansbro har bara skramlat ihop två vinster den här säsongen och man placerar sig som nästjumbo för tillfället. Laget hamnade på en andraplats förra säsongen och fick därmed kvala till div 3, något som man misslyckades med. Det var förmodligen lika bra då man inte har något som helst att göra i div 3 med det manskapet man har just nu. Till den här säsongen tappade man sina två absolut bästa spelare som tillsammans stod för 29 mål den förra säsongen, det var två spelare som höll väldigt hög div 4 klass och dessa har man inte alls lyckats ersätta. Dessutom så tappade man i dagarna sin tränare, Tomas ”Hulta” Hultgren, som hoppar in som assisterande tränare i superettan åt Brage. Formen är ingen höjdare och man kommer in här med tre raka förluster där man endast mäktat med två mål framåt.


Jag tycker det lutar starkt åt en hemmavinst här då Vansbro inte alls har någon bra trupp den här säsongen och verkligen riskerar att åka ner i div 5. Man har en duktig målvakt men inte ens det tror jag hjälper mot Ulfshyttan som spelat bra på slutet. Testar en liten högre insats på ettan här som ger 1,70 hos nordicbet just nu.

/e@sy