Grupp C kliver in i andra omgången av detta EM och vi kikar lite närmare på matchen mellan Ukraina – Nordirland som startar kl 18:00. Ukraina stod för en mycket fin insats i sin öppningsmatch mot Tyskland och ska ha goda vinstchanser mot ett Nordirland som inte alls imponerade mot Polen.

  • Match: Ukraina – Nordirland
  • Spel: Ukraina
  • Odds: 1,75 @ bethard
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Ukraina fick som väntat det riktigt tufft i öppningsmatchen mot de regerande världsmästarna Tyskland, i en match som tyskarna vann med 2-0 efter 90 spelade minuter. Men det andra målet kom på stopptid och innan det hade Ukraina ett par vassa chanser till kvittering. Visst skapade även Tyskland fina chanser till ytterligare mål men Ukraina stod upp riktigt bra och kunde fått med sig poäng med lite stolpe in. Men nu är det inget Tyskland på andra sidan och jag tror vi får se ett otroligt taggat Ukraina idag som måste kliva på för tre poäng. Kikar vi till truppen så tycker jag det är ett par namn som sticker ut och jag tycker det är två väldigt intressanta spelare i Yarmoleno och Konoplyanka som ska stå för det offensiva hos Ukraina. Även defensivt tycker jag att Ukraina är ett stabilt lag och man ska inte skämmas över att släppa in två baljor mot Tyskland. Nordirland har inga kanonspelare framåt i planen så visst ska Ukraina kunna hålla nollan intakt här.
Inga bekymmer hos Ukraina som troligen mönstrar samma elva som mot Tyskland.

ukrainas-flagga

Nordirland tog sig till detta EM via en otroligt svag grupp och öppningsmatchen mot Polen tycker jag säger en hel del om hur svagt detta Nordirland är. Nu blev det förvisso bara förlust med 1-0 i matchen, men Polen dominerade matchen med 60%-40% i bollinnehav och 18-2 i målchanser. Defensivt så har Nordirland material för att hålla ner siffrorna helt klart, men framåt har man absolut ingenting att komma med. Lafferty och Washington är två riviga spelare som springer på det mesta men någon teknisk briljans är det inte tal om. Hyfsat stabila defensivt alltså men idag måste man chansa lite om det ska bli avancemang från denna grupp. I sista matchen väntar nämligen Tyskland och där har man absolut ingenting att hämta. Blottar man sin defensiv idag så tror jag extra mycket på Ukraina som har kontringsskickliga spelare.
Inga större bekymmer hos Nordirland som även dem ser ut att mönstra samma elva som mot Polen.


Ukraina är det klart starkaste laget av dessa två och ser vi till öppningsmatcherna så tror jag extra mycket på ettan här. Det räcker förmodligen med ett mål framåt för Ukraina och det ska firma Yarmoleno/Konoplyanka ordna. Insats strax över medel glider in.

/e@sy