Domedagen är här då Sverige ska försöka ta poäng (helst tre) mot England ikväll. Men jag riktar spelblickarna mot den tidiga matchen mellan Ukraina – Frankrike, där jag tycker mig hittat ett fint spel som testas. Haka på!

  • Match: Ukraina – Frankrike
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.92 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Ukraina spelade bra mot Sverige, även fast jag tycker det var mer så att vi gjorde en dålig match. Man tog sig till många bra lägen samtidigt som man även släppte till en hel del chanser, förväntar mig någe likvärt idag. Som värdnation blir det ofta så att man spelar över sin förmåga och lyfts fram av publiken till det lilla extra, samtidigt som det som sagt blir lite raggarfotboll över det hela. Ukraina kommer absolut vara nöjda med ett kryss i den här matchen, utan tvekan. Men Frankrike kommer inte gå mållösa från planen ikväll och då krävs det mål från hemmalaget, detta tror jag man fixar eftersom Frankrikes backlinje inte är av bästa slag. En Shevchenko som hittat gammal god form är livsfarlig inne i boxen, och kanske är det han som ska göra det ikväll?

Inga skador som stör i Ukraina och man beräknas ställa upp med ungefär samma lag som mot Sverige.

Nya mål att vänta idag?

Frankrike spelade riktigt bra mot England tycker jag, man var värda alla tre poängen där. Men en pinne blev det och nu innebär det ändå lite press att ta poäng här, så man slipper en måstematch mot Sverige i sista omgången. Offensiv finns det så det räcker och blir över i det här laget, så jag är inte alls orolig över att man ska gå mållösa här. Med spelare som Benzema, Ribery och Nasri är det inget lag som går säkert i den här turneringen. Men jag ställer mig väldigt tveksam till mittbacksparet som är Rami/Mexes, framförallt då den sistnämde. Det ser ut som Mexes äter bullar till frukost/lunch/middag och han ser väldigt otränad ut (för att vara fotbollsspelare på den här nivån). Det är ofta jag tycker han hamnar snett i spelet och i löpdueller är det mycket ryck i tröjan för att hinna med. Där har Ukraina något att utnyttja och det tror jag även man gör.

Frågetecken i Frankrike för M’Vila och Matuidi, i övrigt inga bekymmer.


Att Frankrike gör mål här är jag ganska övertygad om, den offensiven ska kunna smälla in ett mål alla dagar i veckan på det här motståndet. Sen tror jag även Ukraina pillar in en boll, man kommer ha publiken i ryggen och det betyder mer än vad man tror.

/e@sy