Mitt andra spel från nattens UFC-gala när Phil ”Mr. Wonderful” Davis (9-1-(1) ) och Wagner Prado (8-0-(1) ) ska göra upp i ytterligare en fight i lätt tungviktsklassen. Om Silva vs Bonnar var mitt huvudnummer med en större insats så får det här ses som ett drag som inte känns omöjligt.

  • Match: Phil Davis – Wagner Prado
  • Spel: Wagner Prado
  • Odds: 4,00 @ Bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 04.00

Det ska nämnas att det här är en re-match då dessa herrar möttes för drygt 2,5 månader sedan. Fighten avbröts redan i den första ronden och resultatet skrevs ner som en ”no contest” efter att Prado petades i ögat och inte tilläts fortsätta av läkarna – som ni ser på bilden så hade grabbarna inga problem med att skämta om det under invägningen. Det ska även tilläggas att Davis stod som en ännu större favorit inför den första fighten med ett odds på drygt 1,10-1,15.

Mr. Wonderful, som sett till kroppsbyggnaden liknar en simmare, är en fantastisk brottare och en duktig grappler som bl.a. har delat ut Alexander Gustafssons enda förlust under hans professionella karriär. Målet har allt som oftast varit att ta ner motståndaren och mala ner densamma därifrån, något han har varit väldigt effektiv på och jag gillade hans framfart under inledningen. Det ska nämnas att motståndet har varit kvalificerat, därav hans favoritskap här.

Wagner Prado gjorde sin UFC-debut på kort varsel när dessa herrar drabbade samman den första gången. Brassen är en striker och har visat upp sin kraftfulla och effektiva muay thai i hemlandet där han är obesegrad och där hela 7 av 8 segrar har kommit via knockout/teknisk knockout. Frågetecken för hans ork och kondition i och med att de flesta av hans fighter har varit relativt korta.

Jag tycker inte att det känns fel att plocka med sig den korta stunden från det första mötet, där jag framförallt tar med mig två detaljer med fokus på Prado: Ett, han visade att han kan träffa och störa sin motståndare. Två, han lyckades stoppa ett nedtagningsförsök. Detaljer som kan bli värdefulla även i det här mötet beroende på hur det hela utspelar sig.

Phil Davis kliver in i den här fighten med störst press på sig. Han stördes länge av en knäskada och efter uppehållet fick han sin förlustnolla förstörd i en fight mot den skicklige Rashad Evans, där han blev dominerad i 5 ronder, och den avbrutna fighten mot nattens motståndare kan ha stannat upp hans position ytterligare. Prado, som får chansen att visa upp sig på den största scenen, utan eventuella premiärnerver, och det i hemmanationen, kan ha fått ett litet lyft av hela upplevelsen där.

Om jag hade spelat Davis till 1,25 så hade jag inte känt mig trygg så länge den här fighten hålls stående, där vår gubbe kan ha orken att stå emot nedtagningsförsöken under inledningen, och därifrån skulle jag vilja vända det hela till att det kan vara klokt att sitta med ett spel på matchens underdog – speciellt när samtliga fighter inleds med att kombattanterna startar på fötterna. Anser att Prado ska ha bättre segerchanser än vad oddsen tyder på.

Jag kan inte låta bli att spela en mindre insats på en KO-artist till 4 ggr som absolut inte ska känna sig uträknad.

/Puyol