Mitt andra spel från nattens gala hämtas från den fighten som till en början var tänkt som co-main event innan titelfighten i lätt tungvikt flyttades hit till Toronto. Engelsmannen Michael ”The Count” Bisping (22-4) ska drabba samman med Brian ”All-American” Stann (12-4) i mellanviktsklassen och något som jag tror kommer uppskattas av publiken. Spelar med knappa medelinsatsen här, men väljer att inte gå efter någon vinnare.

  • Match: Michael Bisping – Brian Stann
  • Spel: Fighten att inte gå tiden ut
  • Odds: 1,95 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 04.30

Senaste gången jag körde efter samma spelalternativ var för 1,5 månad sedan när Joe Lauzon och Jamie Varner skulle drabba samman. Kontraster till det var att vi fick 1,45 den gången och då kan man utgå från att den här inte är lika ”spikad”. Men jag tycker inte att spelet blir sämre för det. En notis till det är att en imponerande insats av den som vinner den här fighten kommer få chansen att möta (och bli förnedrad av) Anderson Silva i en framtida titelmatch.

Manchester-sonen Michael Bisping är en av de mest pratglada herrarna i organisationen (det borde göras en highlight-video med alla hans weigh ins) och det i kombination med att han är britt gör inte honom till en av de populäraste lirarna för den amerikanska publiken. Nu tycker jag inte riktigt att han har det som krävs fullt ut för att nå den absoluta toppen, men han är en tuff jävel och någon man bör ha någorlunda respekt för. En skicklig kickboxare i grunden, men i den senaste fighten (mot Chael Sonnen) visade han att han kan vara mångsidig också i en tight förlust mot en av de absolut bästa brottarna i organisationen.

Sett till populäritet, i princip raka motsatsen för Brian Stanns del som är en fd soldat och kapten då han var verksam under Irak-kriget, vilket iallafall uppskattas av samma amerikanska publik, för att sedan satsa helhjärtat på MMA-karriären från 2006 och framåt. Även detta en tuff jävel med kickboxning som bas, men ska även vara en underskattad brottare. Hans senaste fight gick faktiskt i Globen (Sverige-galan) där han gick på knock tidigt i ett möte med en relativt medioker Alessio Sakara.

Engelsmannen står som rättmätig favorit, men jag skulle inte räkna ut motståndaren. Fördelen av teknik går till Bisping, så under en längre fight kommer han landa fler slag, medan Stann har mest kräm i näven. Samtidigt så tycker jag inte att man ska underskatta Bispings power för den delen, och skulle han få tillräckligt stora luckor så kan han också avsluta.

Inför fighten har båda dessa herrar tuggat om att dom kommer gå på knock. Det är visserligen inget ovanligt, men en fingervisning på att det här kommer hållas ståendes till stora delar där jag är långt ifrån främmande till att det kan bli några tunga närkamper och slagväxlingar. Tror inte att kombattanterna kommer hålla sig på särskilt stort avstånd ifrån varandra.

Jag är något konfunderad över att det mest troliga avslutet, sett till Unibets oddsfördelning, är Bisping via decision till låga 1,80. Jag tycker att chanserna till ett avslut borde vara större än så om detta utvecklar sig till ett ”brawl”.

Endast ca 25 procent av Bispings fighter har gått till decision, medan detsamma gäller på drygt 20 procent för Stanns del. Låga siffror kontra oddset på samma spelalternativ till nattens drabbning, speciellt när känslan är att dessa herrar kommer gå in och kötta i några dueller, gör att jag lockas något till att vi kan få se ett avslut. Jag spelar på att den här fighten inte går i 15 minuter.

/Puyol

Ni kan även följa mig via Twitter: @Puyol_SpelaSpel