Mitt andra spel från den här galan hämtas från det sk underkortet (tidigare matchstart). Lågodds-dubbeln blir mitt val här när två slagskämpar får mitt förtroende.

  • Match: Jimy Hettes – Marcus Brimage & Charlie Brenneman – Kyle Noke
  • Spel: Jimy Hettes + Charlie Brenneman
  • Odds: 1,81 (1,25 x 1,45) @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 00.30

Lämpliga match-ups enligt mig för Jimy Hettes (10-0) och Charlie Brenneman (15-4) när Marcus Brimage (5-1) och Kyle Noke (19-6-1) i fjädervikts- respektive welterviktsklassen. Notera det tidiga spelstoppet, man kan se matcherna på Facebook bl.a.

Charlie Brenneman är relativt allround som fighter med brottningen som sin bas, och även om hans record inom UFC inte är alltför vass (4-3) så väljer jag att bortse från det då jag anser att han har fler verktyg i lådan för att kamma hem detta. Han har mött tufft motstånd så som Erick Silva senast, så även Anthony Johnson, Rick Story och Johnny Hendricks. Inte dom lättaste gubbarna att ta sig igenom när man ska försöka etablera sig i divisionen.

Kyle Noke, som visserligen har knockout-power i näven, har i överlag sett något slak ut på sistone och kommer nog inte klara av att hålla det här stående matchen igenom. Nu har han droppat ner en viktklass vilket kan vara en omställning till den första fighten rent konditionsmässigt. Brenneman har visat prov på bra flås och slitit till sig ett antal segrar via decision. Desto längre det går här så tycker jag att han ska ha övertaget.

…och så över till den andra matchen i den här dubbel och en fight jag verkligen ser framemot att se. De som såg Jimy Hettes i hans senaste fight kan nog känna samma sak. Tyvärr så har man fått vänta ett tag då han tvingades kliva av sin förra, planerade fight pga skada.

Jimy ”the kid” Hettes är alltså, så här långt, obesegrad under sin professionella MMA-karriär där han har dominerat samtliga motståndare för att sedan avsluta dom via submissions – bortsett från den senaste fighten (bilden) som gick tiden ut där en av domarna gav honom 30-25 i en av de ensidigaste fighterna (som har gått samtliga 15 minuter) jag har bevittnat.

Marcus Brimage har jag sett under korta sekvenser från TUF och jag tror att han kommer få väldigt svårt att hävda sig i det här mötet. Han måste gå ut för att verkligen slå ut sin motståndare, vilket jag ser som en av hans få möjligheter till seger, då ”the kid” ska vara för stark på övriga plan. Jag förväntar mig att han kommer dominera på nytt.

Jag ser dessa två herrar som bra favoriter som borde kunna klara av att lösa respektive uppgifter. Spelas med en medelinsats.

/Puyol