Efter ett kortare uppehåll så är UFC tillbaka. För första gången reser organisationen till Kina, närmare bestämt Macau som står som värd för den här tillställningen. Trots ett inte alltför märkvärdigt main card så tror jag att vi har fin gala framför oss. Mitt första spelobjekt hämtas från mötet mellan brassen Thiago Silva (14-3-(1) och inte Zlatans lagkamrat i Paris SG) och bulgaren Stanislav Nedkov (12-0) där jag lockas av ett spel på huvudkortets största ”underdog”. Notera det något tidigare spelstoppet i och med tidsskillnaden.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Thiago Silva – Stanislav Nedkov
  • Spel: Stanislav Nedkov
  • Odds: 4,00 @ Bet365
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 15.00

Ett möte mellan två fighters som vi inte har sett alltför mycket av den senaste tiden. Stanislav Nedkov får fortfarande ses som en nykomling i organisationen i och med att hans första och enda fight var för ett år sedan. Tanken var att han skulle ha gått ytterligare en match efter det men pga problem med inresetillståndet till USA tvingades han hoppa den. Thiago Silva däremot såg vi trevligt nog senast i Stockholm och Globen-galan  där han blev dominerad av Alexander Gustafsson i 3 ronder. Sedan dess har han bytt camp och i övrigt har han matchats väldigt sparsamt de senaste åren, vilket jag kommer till längre fram i texten.

Dessa herrar besitter liknande styrkor. Båda kan slå hårt men har samtidigt kvalitéer i övriga områden också, då båda är skapliga brottare med svart bälte i jiu-jitsu därtill.

Man ska inte stirra sig blind på hur dessa lirare ser ut på pappret, då skulle oddsfördelningen ha varit vansinnigt mycket jämnare, såklart. Där kan man bl.a. notera att Nedkov är obesegrad medan Silva inte har vunnit en fight på 3 år (två förluster och en no contest sedan dess). Den främsta faktorn är att det skiljer avsevärt i vad dessa gubbar har gått upp emot. Brassen har flera års erfarenhet med UFC mot ett par meriterade motståndare medan bulgarens största skalp kom mot den mediokra Luiz Cane i debuten.

Därmed så kommer det bli intressant att se hur dessa herrar matchar varandra. Det som kan vara lite lurigt i individuella sporter, däribland MMA, är att man inte alltid vet vad man får. I Thiago Silvas fall skulle jag vilja vända det till spelets fördel, då jag är väldigt osäker på var han står just nu och jag har svårt att se honom komma tillbaka till sin absoluta topp. Det har varit några tuffa år med en problematisk ryggskada, bl.a., och en dopningsavstängning som kan ha satt sina spår. Misstänker att han överskattas något här.

_________________________________________________________________________

Båda dessa herrar är väldigt aggressiva och hålls den här fighten stående så är det frågan om vem som hittar luckorna först. Jag anser att Nedkov kan ha en bättre segerchans än 4 ggr och han är värd en mindre slant.

/Puyol