Efter ett kortare uppehåll så är UFC tillbaka. För första gången reser organisationen till Kina, närmare bestämt Macau som står som värd för den här tillställningen. Trots ett inte alltför märkvärdigt main card så tror jag att vi har fin gala framför oss. Mitt andra spel hämtas från drabbningen mellan sydkoreanen Dong-Hyun Kim (15-2-1-(1)) och brassen Paulo Thiago (14-4). Även här vill jag gå emot favoriten. Återigen, notera det tidiga spelstoppet pga tidsskillnaden.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Dong-Hyun Kim – Paulo Thiago
  • Spel: Paulo Thiago
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 15.00

En fight i weltervikt och en viktig sådan då båda dessa lirare måste studsa tillbaka för att inte tappa i rankingen då man kliver in i buren med förluster bakom sig. Dong-Hyun Kim såg vi i den stora UFC148-galan (Silva vs Sonnen som main event, 7:e Juli), en fight som fick ett väldigt tråkigt slut då han skadade sig i samband med ett kast. Paulo Thiago var, likt Thiago Silva, med i Stockholm och galan i Globen (14:e April) där han knockades tidigt efter en, dessvärre för hans del, fantastisk träff som landade klockrent på hakan.

Kim ingår i kategorin över fighters som inte anses vara särskilt roliga att beskåda. Han är relativt enkelspårig, dock väldigt bra på det han gör. Med sin judo är han vass när det kommer till nedtagningar, framförallt i clinch, något han utnyttjar väl med sin storlek, där han mer eller mindre har lagt sig på sina motståndare som en matta tiden ut i en majoritet av hans segrar. Thiago liknar på så sätt att han också hade en väldigt stadig inledning i den här organisationen innan han sedermera föll tillbaka. Ytterligare en likhet i att han också utövar judo, dock inte i nivå med sin motståndare, men med riktigt vass brasiliansk jiu-jitsu därtill.

Favoriten, som får ses som den mer intelligente sett till fler starkare grunder av de båda kombattanterna, har verktygen att styra upp en repris likt ett par andra vinster på meritlistan. I samma veva är jag inne på att dagens motstånd kan bli en svår nöt att knäcka.

En dag på kontoret för Paulo Thiago

Paulo Thiago, till vardags i en polisstyrka som rensar i de farliga slummen i hemstaden São Paulo, är en hård jävel och en av slagskämparna som känns intressanta när de får odds likt denna och det mot motståndare som inte är så mycket bättre, och jag vill absolut inte räkna ut honom. Han är en skicklig grappler och kan, utan att vara överdrivet teknisk med sina nävar, avsluta fighter med en ”money shot”.

Kim har en egenskap som gör att han inte känns helt pålitlig och därmed en (när han väl står som en sådan) favorit som blir svår att hålla i handen. Koreanen har nämligen inte avslutat en fight på 4,5 år. Funkar visserligen för exempelvis Georges St. Pierre (mästare i viktklassen) men för Kims del, som inte är fullt så skillad, riskerar då att hamna i situationer där han nödvändigtvis inte behöver vara favorit. Samtidigt så har Thiago endast blivit avslutad en gång.

_____________________________________________________________________________

Jag skulle vilja ge Paulo Thiago en okej chans i det här läget då jag inte tror att han kommer bli avslutad i det här mötet, och 3 ggr över 15 minuter får ses som godkänt om han lyckas undvika att hamna på rygg under längre perioder. Även här spenderar vi en insats under medel.

/Puyol