Mitt andra spel från kvällens gala, och den hämtas från the main event. Stefan Struve (24-5) står som underdog i tungviktsmötet med den obesegrade Stipe Miocic (9-0) i något som kan bli ett bra nummer om det inte blir ett alltför snabbt avgörande. Här skulle jag vilja ge holländaren bättre chanser till seger, och det skulle inte förvåna mig om en förlustnolla skulle spricka ikväll.

  • Match: Stefan Struve – Stipe Miocic
  • Spel: Stefan Struve
  • Odds: 2,75 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 22.00

Stipe Miocic, amerikan med kroatiskt påbrå, har 3-0 i den här organisationen och en ny seger kommer flytta upp honom ytterligare ett snäpp i divisionen. Så här långt har han visat prov på riktigt fina nävar där han har avslutat nästan samtliga av sina motståndare. Han är en väldigt skicklig striker och utgör ett stort hot om fighten hålls stående, vilket han själv också bör vara ute efter.

Stefan Struve är den längste fightern i UFC med sina 213 (!) cm och trots den ringa åldern på 24 år så är han väldigt erfaren då det här blir hans 30:e professionella match. Något lägre volym i hans slagstyrka, men fortfarande en teknisk sådan. Det största vapnet i hans arsenal är dock hans grappling där han har fått ett flertal av sina motståndare att klappa ur när han väl har fått igenom sina lås.

Skillnaden dock om man tar Struves reach advantage och jämför den med en annan lång fighter, exempelvis den fullständigt fenomenala Jon Jones (mästare i lätt tungvikt), är att vår gubbe har en tendens att bli något stillastående. I och med att kvällens motståndare har ett övertag vad gäller kräm i nävarna, så är det viktigt att han rör på sig för att utnyttja distansen, då han inte har råd att bli träffad alltför många gånger. Några av de tidigare förlusterna har kommit mot motståndare som liknar det Miocic står för.

Men, ett par intressanta aspekter i det här mötet som gör att jag gillar oddset på ”skyskrapan”. Dels storleken, där det ska bli intressant att se hur en utpräglad striker som Miocic kan sikta in sig på en motståndare som är 20 cm längre. En annan är erfarenheten, då Struve är den absolut svåraste motståndaren för hans del så här långt, medan holländaren redan har mött ett flertal tuffa slagskämpar, exempelvis Junior Dos Santos (numera mästare i viktklassen) m.fl.

I samma veva så är Struve ett hot mot samtliga i den här viktklassen om fighten skulle gå till mattan i och med att  han är en specialist när det kommer till submissions, vilket gör den här fighten än mer kryddad. Något Miocic måste vara väldigt vaksam på, och han bör inte vara alltför intresserad av att ta det här till marken.

Anser att vi har en favorit i fara i den här bataljen. 2,75 på en erfaren fighter som ska vara långt ifrån underlägsen känns klart spelvärt och liras därefter.

/Puyol