Vi följer upp förra helgens gala med ännu ett UFC-event, en mindre sådan den här gången när vi förflyttar oss till Nottingham i England. Mitt första spel hämtas från mötet mellan Dan ”the outlaw” Hardy (24-10) och Amir Sadollah (6-3) där jag vill tro att hemmasonen vill visa upp sig från sin bästa sida – tror att han kommer klara av det också.

  • Match: Dan Hardy – Amir Sadollah
  • Spel: Dan Hardy
  • Odds: 1,53 @ Nordicbet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 22.00

Dan Hardy har gångavstånd till arenan i staden där han är född och uppvuxen. Han gjorde sig ett namn i organisationen efter ett par imponerande insatser där han sedan blev belönad med en titelmatch i weltervikt mot ingen mindre än Georges St-Pierre för snart 2,5 år sedan. Han lyckades gå tiden ut men förlorade, vilket sedan blev något av en dålig vana. Han förlorade även de tre efterföljande fighterna för att sedan studsa tillbaka i UFC 146 där han tog hem en extremt välbehövlig seger. Ytterligare chans till än mer upprättelse här.

Engelsmannen är en sk striker och slugger, då han har sin bas och styrkor i ett par grenar med fokus på vad man gör stående med nävar och ben. Han har verkligen kräm i händerna och skulle han hitta luckorna så kommer han bli riktigt farlig. Dessvärre, så har han visat upp något av en glaskäke, och när den där ”på-knappen”, energin och självförtroendet inte har varit närvarande så har han blivit ett lätt byte för aggressiva motståndare. På så sätt känns hemmaplan och kvällens motståndare som en bra kombination, vilket gör att det här känns som en bra uppgift på förhand.

Amir Sadollah, amerikan med iransk påbrå, har sedan han vann Ultimate Fighter-programmet för över 4 år sedan inte uträttat något nämnvärt i organisationen. Blandade resultat mot varierat motstånd vad gäller nivå, där de senaste fighterna har haft mindre karaktär.

Jag tycker nog att han är relativt komplett på så sätt att han inte direkt har visat prov på några svagheter. I samma veva har han inga glasklara styrkor heller. Rent tekniskt så är han duktig stående, men han har ingen ”knockout power” och kan på så sätt inte hota sin motståndare. Tror inte heller att han är tillräckligt bra för att göra det här till en brottningsmatch. Han måste helt enkelt se till att landa fler slag, vilket gör att han kommer utsättas för några riskmoment i och med Hardys slagstyrka.

The Outlaw borde kunna klara av att täcka upp det kvällens motståndare har att komma med, och att fightas på hemmaplan är en stor sak för engelsmannen. Jag utgår från att han kommer vara inspirerad, uppbackad av publiken, som kommer ha något att glädja sig över denna lördagkväll. Jag ser Dan Hardy som vinnare av den här matchen.

/Puyol