Ytterligare en fight som hämtas från nattens gala och main card när Joe Lauzon (21-7) och Jamie Varner (20-6-1-2) ska göra upp i lättviktsklassen. En medelinsats skickas iväg på en lågoddsare som jag nog hade förväntat mig skulle vara ännu lägre.

  • Match: Joe Lauzon-Jamie Warner
  • Spel: Fighten att inte gå tiden ut
  • Odds: 1,45 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 02.15

Ett möte mellan två avslutare som har hunnit gå ganska många fighter trots att de fortfarande är relativt unga på den här nivån. Likt huvudfighten, notera tiden på spelstoppet då galan går natten mot söndag.

Joe Lauzon, 28 år fyllda men han gjorde sin debut i den här organisationen redan för 6 år sedan. Under den tiden har han gjort sig känd som en specialist på sin gren i form av en sk submission-artist. Han söker jämt och ständigt efter ett avslut på fighterna via sin vassa grappling vilket hans record vittnar om där hela 17 av 21 vinster har kommit på mattan.

Jamie Varner, även han född ’84, är visserligen ny i den här organisationen men inte färsk i MMA-världen. Han gjorde sig ett namn i WEC där han även blev mästare i viktklassen (ett bälte som han sedan förlorade till Benson Henderson som numera sitter på titeln även i UFC). Det blev succé direkt när han tog en riktigt fin skalp via TKO mot en omtalad brasse i Edson Barboza (hans första förlust) för två månader sedan vilket imponerade stort. Ska bli intressant att se hur han följer upp den insatsen.

…ledningen i organisationen med Dana White i spetsen höll uppenbarligen med som placerade Jamie Varner i den här fighten när britten Terry Etim tvingades hoppa av pga skada.

Relativt jämn oddsfördelning i en fight som känns svår att förutspå någon segrare på, speciellt i och med Varners prestation senast. Men jag intresserar mig ganska snabbt för det faktum att dessa kombattanter inte bara är två avslutare, utan även att de kan bli avslutade.

Av Varners 29 fighter som proffs har endast 6 gått tiden ut och därmed till decision. Det som däremot är än mer anmärkningsvärt är att endast EN av Lauzons 28 matcher har gått till domarnas poängräkning, vilket jag tycker är riktigt häftigt. Med en viss risk för att de kanske, kanske tar ut varandra om det blir en inte alltför intensiv start, så är jag ändå något försiktig och nöjer mig med en medelinsats. Men om jag går efter de båda slagskämparnas vilja att gå för ett avslut, vilket med all tydlighet syns i nämnde Joe Lauzons record, vilket gör att spelet känns sunt hursomhelst.

Mitt spel blir alltså att den här fighten avslutas inom 3 ronder och att den inte går tiden ut.

/Puyol