Inte lördag och helg ännu, men här plockar UFC fram en av sina galor mitt i veckan, denna gång i delstaten Kentucky. Ett relativt hyfsat matchkort där Tim Kennedy och Rafael Natal står som main event där jag främst koncentrerar mig på var bonuspengarna ska ta vägen. Jag har min favorit.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: UFC Fight Night: Natal vs Kennedy
  • Spel: Bonus Awards, Fight of the Night – Siler vs Bermudez
  • Odds: 7,00 @ Ladbrokes
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 21.05 6/11

Efter varje gala delas ett par utmärkelser ut så som knockout of the night, submission of the night och fight of the night, för egen del med fokus på det sistnämnda. Organisationen utser dessa utmärkelser där samtliga av de inblandade belönas med 50 000 dollar. Totalt är det 13 matcher på kortet ikväll.

Den här galan äger rum på militärbasen Fort Campbell där publiken kommer bestå av tjänstgörande inom den amerikanska armén, något som bidrar till att det kommer bli ett hyfsat tryck runt omkring den där buren. Både Dennis Bermudez (14 segrar, 3 förluster) och Steven Siler (23 segrar, 10 förluster) har medverkat i Ultimate Fighter-programmet där man deltog under samma säsong. Trots att den här matchen går på underkortet så tror jag att den här bataljen kan bli väldigt uppskattad och skapa en enorm energi bland åskådarna.

Steven-Siler-Dennis-Bermudez-Split_2013091714530180_660_320

Båda kommer till spel med relativt imponerande siffror om man endast ser till resultaten på den här höga nivån. Siler har 5-1 i bagaget medan Bermudez stoltserar med 4-1, även om 2 av segrarna har kommit till via knappa och något tvivelaktiga domslut, däribland senast mot Max Holloway.

Det jag reagerar främst på, efter att ha sett dessa herrar veva i UFC, är att de ännu inte har varit delaktiga i några tråkiga matcher överhuvudtaget. Det har varit ett par krig med slagdueller, vilda som tekniska, där båda har visat upp en hel del tuffhet vilket uppskattas hos ledningen. Framförallt Bermudez, som har en tendens att starta något segt, har vänt ett fåtal underlägen. 3 av hans 5 UFC-matcher har inbringat bonuspengar till hans räkning, 2 av dessa för just fight of the night.


Med tanke på vilka stilar de båda kombattanterna bär på så har jag svårt att se hur det här inte ska bli en bra kamp, där jag tror att det kan utveckla sig till en sk ”brawl”. Tror definitivt att det här kan vara en stark kandidat till kvällens främsta match, i mitt tycke även den som på förhand borde ses som knapp favorit.

Siler vs Bermudez att stå för fight of the night testas med en låg insats. Samma spel finns även hos William Hill.

/Puyol