Nattens gala kommer inledas med en fight i fjäderviktsklassen. Justin Lawrence (4-0) och Max Holloway (5-1) är två relativt färska ynglingar i den här organisationen som ska göra upp i jakten på högre ranking i divisionen. Till den här matchen kommer jag testa något nytt i en potentiell fight of the night.

  • Match: Justin Lawrence-Max Holloway
  • Spel: KO, TKO eller DQ (vinstmetod)
  • Odds: 6,00/5,25 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 04.00

Sett till de raka oddsen så ser spelbolagen det här som en väldigt jämn fight på förhand där exempelvis Unibet har 1,86 på båda. Helt riktigt, så har även jag lite svårt att förutspå någon vinnare, även om jag har imponerats av Lawrence punching power av det jag har sett hittills.

Nämnde Justin Lawrence har ni kanske sett i den senaste säsongen av dokusåpan Ultimate Fighter, 22 år ung, med boxning/kickboxning som bas, har han redan hunnit visa upp sina färdigheter när det kommer till att avsluta sin motståndare. Den 2 år yngre Max Holloway (yngst i organisationen) har en liknande bakgrund, om än något mer teknisk i sin striking, där Lawrence alltså förlitar sig mer på kraften.

Det här är en inte alltför krånglig match-up där jag förväntar mig action på fötterna då det är där båda herrarna har sina styrkor.

För att återgå till introt, vad gäller att testa något nytt, så kommer jag spela två högoddsare med små insatser i en fight där det inte skulle förvåna mig om någon gick på knock.

Det här är två strikers som inte kommer ha något som helst intresse av att ta den här fighten till mattan. Det här kommer hållas stående i högt tempo och det kommer svingas i slagduellerna, vilket gör att en knockout eller teknisk knockout (dvs att domaren bryter matchen när den ena fightern inte kan försvara sig längre) inte känns som en omöjlig utgång.

Jag ser värde i dessa spel samtidigt som jag är något oförstående till hur pass liten skillnad det är på oddsen vad gäller ko/tko kontra sub. på respektive fighter.

Mina spel fördelas på 2/10 units på Max Holloway att vinna via KO/TKO/DQ till 5,25 samt 1,5/10 units på Justin Lawrence att vinna via samma metod till 6,00. Alltså spelar slutsegraren ingen roll, endast vinstmetoden. Båda spelen hittar ni på Unibet.

/Puyol