Lite klent utbud på spelfronten idag för min del, men jag tycker mig hittat ett bra spel i matchen mellan Olot och Barcelona B. Även fast Barcelona B reser med ett reservbetonat gäng så ska det vara klasskillnad här, dessutom spelade Olot match så sent som igår. Vi testar en slant på tvåan, häng på!

  • Match: Olot – Barcelona B
  • Spel: Barcelona B
  • Odds: 1,94 @ betsafe
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Även fast jag älskar spansk fotboll ut i fingerspetsarna så har jag inte direkt koll på detta UE Olot. Men man kommer från Katalonien och har klättrat i seriesystemet på slutet. Man klev upp i den spanska tredjeligan förra säsongen där man till slut hamnade på en 14:e plats. Som jag skrivit tidigare så innehåller den spanska tredjeligan en hel del olika grupper och lag, så botten i den serien är väldigt dålig. Laget har dessutom ett tufft spelschema framför sig nu med fyra matcher på fyra dagar, där man startade med match mot Girona B redan igår. Det blev förlust med 0-1 och jag vill lugnt påstå att Barcelona B håller betydligt högre klass än Gironas b-lag. Med detta tuffa spelschema så lär man med största sannolikhet rotera en hel del i truppen, vilket bara talar ännu mer till Barcelonas fördel. Olot lär knappast ha någon större bredd i truppen, som en klubb av Barcelonas kaliber har.

barcelona_200x200

Barcelona B tillhörde toppen av segunda division förra säsongen då man slutade på en tredjeplats. Man har ett minst sagt intressant gäng även den här säsongen och jag tror man kommer tillhöra toppen även nu. Men bästa laget reser man inte med den korta biten till Olot, då hade jag satsat betydligt tyngre. Man reser med en blandning av b-lagsspelare och yngre förmågor, vilket fortfarande håller en bra klass på den här nivån. Lagets ”stjärnor” Ié, Grimaldo, Samper, Halilovic, Munir och Sandro har rest till Helsingfors med förstalaget för att träningsspela där imorgon lördag, så dessa blir inte med. Men det finns talanger i den här klubben som står på rad för att bara få visa upp sig, så det behöver inte vara någon nackdel att rotera lite. Till skillnad från Olot så har spelarna i Barcelona fått en del vila på slutet, man spelade sin senaste träningsmatch för fem dagar sedan.


Jag har som sagt ingen större koll på Olot och därför håller jag ner insatserna här. Men man ska vara ett par snäpp sämre än Barcelona B, dessutom har man en match i benen från igår och två till matcher framför sig. Jag gillar förutsättningarna för Barcelona här och mitt tips blir därför den raka tvåan med en mindre insats.

/e@sy