Vi tar oss an Udinese-Torino i Serie A där det är helt omvända förutsättningar. Udinese har en riktigt dålig form medan Torino varit väldigt bra en längre tid nu, men kan bortalaget fortsätta sin form eller får vi se ett trendbrott för båda lagen? Detta är en knepig match att tippa men jag tror mig ha hittat ett intressant spel. Häng på så kör vi!

  • Udinese – Torino
  • Spel: Torino mål före 62:00
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Udinese har som sagt en riktigt dålig form, faktum är att man bara har 1 seger på dom 10 senaste ligamatcherna och man behöver verkligen få känna på sötman av 3 poäng nu då man ”bara” är 8 poäng från strecket ner vilket säkert är en missräkning så här långt. i och med den dåliga formen så följer ju ett dåligt självförtroende med och man tar per automatik sämre beslut.

Till dagens match mot Torino så har man 2 bra backar borta som går skadade just nu, dessa herrar är rutinerade Domizzi och Heurtaux som varit så bra i Udinese. Och kör man med en trebackslinje så tror i alla fall jag att det kommer märkas även om man kanske har helt ok ersättare. I övrigt har man inga borta denna dag.

Men frågan är hur taggade man är till denna hyperviktiga match mot ett formstarkt Torino som varit riktigt bra på slutet. Udinese har för övrigt släppt in mål i 14 av dom 15 senaste ligamatcher, så det är ju bra statistik inför denna match för min rek. Sedan så tror jag även att Torino inte passar Udinese så bra. Då Udinese gärna vill föra matchen på hemmaplan men där jag tycker Torino har bättre spelare för det och har även bättre omställningsspelare.

udinese_200x200     torino_200x200

Torino har ju som säkert många vet en riktigt bra form just nu, där man bland annat slagit ut Athletic Bilbao efter att ha vunnit på bortaplan, vilket i sig är riktigt starkt, för att sedan göra en bra match bara några dagar efter hemma mot Napoli och vinna med 1-0. man har inte förlorat i ligan sen den 30e november då man mötte Juventus på bortaplan. Det vill säga, man är obesegrade i 12 raka ligamatcher och lägg till 2 Europa League matcher också. Formen är mer än god.

Torino har inga nämnvärda borta, det vill säga ett fullt lag och det är ju väldigt positivt. Man kanske alltså köra vidare på det man är bra på och som spelarna känner så väl. Och eftersom Udinese är så pressade att få med sig ett bra resultat så kan Torino spela avslappnat och fortsätta spela så som dom spelat senaste tiden. Att spela en riktigt bra och rolig fotboll med mycket mål.

Maxi Lopez, nyförvärvet i januari har gjort det riktigt bra för Torino sen ankomsten. Sedan så har man alltid farliga fasta situationer med kaptenen Kamil Glik på planen då har är supervass på huvudet, redan gjort 6 mål som mittback. Och att inte förglömma en Fabio Quagliarella som krigat på bra där i anfallet. Spelar man bara sina kort rätt så har man säkert gjort minst 1 mål efter timmen spelad.


Udinese har just nu en usel form vilket medför i dåligt skälvförtroende och dåliga beslut. Men gör man det mot ett formstarkt och offensivt Torino kommer man få problem. Dessutom har man skador på backar vilket också medför problem. Torino å andra sidan har typ ingenting att vara rädd för, man har spelar bra och får resultaten med sig. Man har inga skador eller avstängningar att oroa sig för heller. Självförtroendet lyser all väg och jag tror man gör minst 1 mål idag, frågan är när första kommer. Jag spelar Torino att göra mål före 62:00 till oddset 1.83. Insatsen blir dock ganska låg på detta spel. Jobba!

/ L’orso