Sista omgången av Serie A här. Udinese krigar för en Champions League plats medan Milan bara tänker på guldfirandet inatt. Jag tror starkt på ett av lagen här. Häng på!


Udinese – Milan
Mitt tips: 1
Odds: 3.75 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Här har vi ett riktigt motivationsspel då Udinese tar emot Milan på sin hemmaplan. Udinese ligger för närvarande på 4e plats i serien vilket innebär att man får kvala till Champions League. Man kan inte avancera uppåt i tabellen men däremot kan man missa Champions League om man inte vinner den här matchen. Man har Lazio 2 poäng bakom sig och dem möter Lecce som klarade nytt kontrakt i förra omgången och har därmed inget att spela för. Udineses motståndare Milan är redan klara seriesegrare och har därmed inte heller något att spela för utan det enda laget kommer tänka på i den här matchen är att få lyfta bucklan och fira seriesegern. Därmed är Udinese en riktigt bra motivationsvinnare här.

Udinese som varit helt suveräna den här säsongen gör troligen sin bästa säsong på väldigt länge och visst vill man avsluta den med att knipa den sista Champions League platsen. Formen har varit vacklande den senaste tiden men man ser nu ut att ha ordnat upp den ordentligt då man först slog Lazio i den viktiga matchen om Champions League platsen för att sedan bortaslå Chievo med 2-0. Formen är därmed på uppgång igen och man kommer till den här matchen med fullt självförtroende.

Milan som är klara seriesegrare sen ett par matcher tillbaka kommer hit med en enda tanke; Att fira ligaguldet! Man krossade visserligen Cagligari med 4-1 på sin hemmaplan i förra omgången men före det fick man stryk av Palermo i cupen och före det spelade man 0-0 mot Roma så ett litet frågetecken kan vi sätta för motivationen och formen. Den här matchen spelar ingen roll resultatmässigt för Milan och därmed är det klar fördel Udinese som har allt att vinna i den här matchen.

Udinese har dessutom Antonio Di Natale i skytteligaledning och han lär göra allt för att vinna den i den här matchen genom att göra mål. Han leder med 2 mål före Napolis Cavani.

Udinese har vunnit över Milan de två senaste säsongerna på sin hemmaplan och jag tror det blir tredje raka segern här!