Helgens Serie A-omgång sparkar igång med ett toppmöte i Udine mellan den positiva överraskningen Udinese och de regerande mästarna Milan. Udinese får nog ses som rättmätiga favoriter sett till en del skadebekymmer för bortalagets räkning men trots det så undviker jag 1×2-spel i det här fallet. Får vi se sedan den matchbilden jag tror på så har vi kanske ett intressant drag framför oss.

*Match: Udinese-Milan
*Spel: Milan under 0,5 mål
*Odds: 2,90 @ Nordicbet
*Units: 3,5/10
*Spelstopp: 18.00 11/2

Nåväl, den positiva överraskningen, Udinese lyckades trots allt ta sig fram till ett CL-kval till den här säsongen, men med tanke på att man har tappat spelare som Alexis Sanchez, Christian Zapata och Gökhan Inler till 11/12 så kan man konstatera att de svartvita har gjort det fantastiskt så här långt. Man har jobbat för att få ihop en bredare men framförallt en jämnare trupp samtidigt som den gamle Antonio Di Natale fortsätter att hitta kassen.

I övrigt så har man agerat på ett ursinnigt starkt sätt hemma på Fruilin. Man är seriens bästa hemmalag med fantastiska 31 poäng av 33 möjliga, 5 insläppta mål på 11 matcher.

Efter en trög säsongsinledning hämtade Milan ikapp det försprånget Juventus hade jobbat sig till och man såg ut att må riktigt bra ett tag. Men, i takt med att skadorna och avstängningarna har kommit så har lagets annars så fina anfallsspel stannat av och nu har man gått utan en seger i 3 matcher (italienska cupen inräknad) där man bara har lyckats peta in en boll. En del pratar redan om en ”kris” vilket för mig personligen känns något överdrivet men man är i en jobbig situation just nu, vilket man ser på listan över spelare som saknas under lördagen.

Dessa spelare inte tillgängliga: Abbiati, Nesta, Yepes, Flamini, Gattusso, van Bommel, Strasser, Merkel, Aquilani, Boateng, Cassano, Pato och Ibrahimovic.

Cassano har visserligen varit borta under en längre tid. Aquilani och framförallt Boateng är kreativa mittfältare som kan slå en avgörande passning eller göra något irrationellt. En frisk Pato hade kunnat såra Udineses centrala 3-backslinje med sina löpningar. Till och med en defensiv mittfältsherre som van Bommel hade kunnat bidra med några enkla passningar framåt i banan. Men framförallt och såklart, Zlatan har varit fantastisk den här säsongen med sitt skytte och sin kreativitet men är avstängd efter att ha delat ut en gammal hederlig bitch slap på en motståndare i mötet med Napoli vilket slutade med ett rött kort och därmed avstängning.

Jag skulle gissa på El Shaarawy och Robinho på topp från start. Den förstnämnde är fortfarande relativt orutinerad medan den sistnämnde är en målsumpare av stora mått och hans överstegsfinter lurar iallafall inte mig. Jag tror inte att en alltför samspelt anfallskonstellation kommer spela sig fram till sådär många chanser men man får nog se upp med il rossoneri på fasta situationer.

Udinese släppte sin annars så fina defensiv senast (Fiorentina borta) där man åkte på tre bakåt och jag räknar med en mer försiktig och tight inledning den här gången.

Det totala underspelet funkar bra också men jag tar det ett steg längre i något jag tror inte kommer bli en alltför chansrik tillställning. Udinese att hålla nollan / Milan att resa hem mållöst spelas med en insats under medel till 2,90.

/Puyol