Ett formsvagt Udinese tar emot ett väldigt sargat Lazio i en ganska oglamorös match tänker ni. Nja jag tror vi kan få se en del mål här. Ja Udinese är väl inget jättebra lag direkt, men med tanke på Lazios prekära situation defensivt där man har massvis med avbräck så känns det nästan oundvikligt att man håller nollan här. Samtidigt så lyckas man ändå vinna matcher både med eller utan domarens hjälp, och det är för att offensiven ändå levererar. Vi borde få se en del mål här.

  • Udinese – Lazio
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1.684 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Udinese har nu tre raka förluster bakom sig där man släppt in 10 mål dessutom så det känns inte bra alls här. Dock så brukar man kunna göra hyfsade matcher på hemmaplan och när man nu har en ny arena så tänker jag att man kan få sig ett uppsving i klubben som även når ut på planen. Och visst premiären på nya arenan blev ett fiasko när man mötte Juventus och släppte in 4 bollar i första halvlek. Men det var mot ett Juventus i superform som bara öst in mål. Nu är det mot ett Lazio som känns betydligt sämre och som har en hel del avbräck här som man borde kunna utnyttja. Tror ändå man kan skrälla här eller så blir det kollaps igen när ett Lazio med bra flyt just nu verkar krångla till sig vinster eller poäng på löpande band. Men det finns ju alla möjligheter att göra mål ändå då Lazio har galet många avbräck defensivt.

I hemmalaget så stryker vi backarna Domizzi och Pasquale sen tidigare. Även mittfältaren Merkel saknas här. Sen har vi en back som Heurtaux som inte får spela särskilt mycket, vilket känns konstigt då han var bra förra säsongen.

udinese   lazio_200x200

Lazio har helt klart haft en hel som gått med dom sista tiden där motståndarna fått rött kort och man själva fått straffar. Och visst har man kanske gjort sig förtjänt av det också men ändå. Sen har spelet inte varit så briljant som resultaten visar, det vill säga att man tagit 3 vinster och 3 oavgjorda de sex senaste matcherna till skillnad från 1 oavgjord och 5 förluster de sex matcherna innan dess. Man har ändå fått ut en del av sin offensiv med 12 gjorda mål på de sex senaste matcherna vilket är bra. Men att det bara blivit 6 insläppta mål är nog en del flyt, då man haft tunga avbräck en längre tid nu. Och i matcher som Carpi hemma (0-0) och Fiorentina borta (1-3) så fanns det verkligen chanser för motståndarna men på något sätt hade man tur defensivt. och senast kunde det också blivit mer än 1 insläppt hemma mot Chievo (4-1) men då räddade Berisha en straff i andra halvlek.

Här saknar man en hel drös med spelare. Målvakten Marchetti är ännu inte helt fit för att kunna starta. Sen har vi både mittbacken De Vrij och defensive mittfältare Bigla skadade. De tre viktigaste spelarna i defensiven alltså. Sedan har man vänsterbacken/mittbacken Radu avstängd, vilket även vänsterbacken/vänstermittfältaren Lulic också är. Sedan är det frågetecken kring mittbackarna Mauricio och Gentiletti, där kanske en av dom kan starta, men knappast båda. Men det är alltså definitivt fyra ordinarie spelare i defensiven,varav de tre viktigaste, som kommer att saknas här. Troligen fem stycken dessutom. Det går aldrig att snacka bort liksom. Och sen har man ju ingen naturlig vänsterback då både Radu och Lulic saknas. Och att spela en högerfotad Konko som vänsterback känns ju som dömt på förhand att misslyckas.

————————————————————————————————————————————————————–

Udinese har väl ingen vidare superform direkt, där man släpper in ganska mycket mål just nu vilket aldrig är bra. Men nu har man ändå en hyfsat bra chans att ta poäng om man kan utnyttja det faktum att motståndarna har massor av avbräck defensivt. Lazio tar poäng i varje match numera och offensiven gör sitt. Dock har man stora problem i defensiven där man saknar massa viktiga spelare, sånt spelar roll. Båda lagen har gått över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste matcherna. Känns som det kan bli så även här. Jag spelar Över 2 mål (asian) till oddset 1.684. Insatsen hamnar på medel. Jobbbaaaa!

/ L’orso