Derby i Dublin mellan två lag som inte har något att spela för. Men ett derby är ett derby och båda lagen vill vinna till varje pris. Jag tror på ett av lagen, häng på!


UC Dublin – Bohemians

Spel: UC Dublin 0 (Asian handicap)
Odds: 2.075 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Det återstår 5 omgångar av den Irländska högstaligan och UC Dublin ligger 9a i tabellen och har 10 poäng ned till nedflyttningsplatsen. Man har en teoretisk möjlighet att ramla ur ligan men chansen är inte särskilt stor! Bohemians ligger på 6e plats i ligan och har ingenting att spela för då man varken kan ramla ur eller har chans på Europa platserna. Bohemians var ett storlag för ett par år sedan när man vann ligan och låg i toppen säsong efter säsong. Förra säsongen började man gå ned sig och slutade sexa och denna säsongen är man lika dåliga och ligger som sagt på en sjätte plats.


Fixar David McMillan återigen en seger för UC Dublin?

UC Dublin visar dock fin form för dagen då man vunnit 5 av lagets 6 senaste matcher. Enda förlusten är på bortaplan mot serieledande Sligo Rovers för fyra matcher sedan. Man hämtade återhämtade sig snabbt efter den matchen och har nu 3 raka segrar igen. Man har fått igång sin målskytt David McMillan som gjort 4 mål på de 3 senaste matcherna och fortsätter hans form så kan man mycket väl slå ett Bohemians här!

Bohemians imponerar knappast för dagen. Man har 1 seger, 2 oavgjorda och 2 förluster bakom sig och det märks tydligt i matcherna att laget inte har något att spela för längre. Tränaren roterar ofta friskt i laget för att ge  alla matchtid. Historiskt mellan lagen så har Bohemians ett stort övertag men som jag skrev ovan så har Bohemians varit ett storlag men nu för tiden har man gått ned sig ordentligt och ”lillebror” UC Dublin ska ha goda chanser att slå Bohemians här! Man har formen, hemmastödet och formtoppade spelare som bör kunna lösa den här uppgiften. Klarar man oavgjort får vi pengarna tillbaka.

UC Dublin saknar fortsatt skadade målvakten John Kelly och utöver honom har man små frågetecken för Graham Rusk, Tyrone McNelis och Tomas Boyle.
Till den här matchen saknar Bohemians Keith Ward som fick rött kort senast. Lägg därtill att O’Connor är skadad och att Evan mcMillan ska testas sent då även han dras med en skada.