U21-EM rullar vidare och idag är det dags för storfavoriten Spanien att ta sig an Tyskland. Spanjorerna dominerade fullständigt i öppningsmatchen mot Ryssland och med en match i kroppen tror jag man är ännu bättre här.

  • Match: Tyskland U21 – Spanien U21
  • Spel: Spanien U21
  • Odds: 2,08 @ pinnacle
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Tyskland fick stryk i sin öppningsmatch då Holland kunde nicka in 3-2 i matchens sista minut, något som innebär att Tyskland nu måste plocka poäng av Spanien om man ska vara med och slåss om medaljerna, helst tre poäng om Holland nu besegrar Ryssland. Men av det jag såg mot Holland så tror jag detta blir svårt då man inte alls spelade som ett lag och det kommer verkligen krävas när man nu får jaga boll i 90 minuter. Man har ett intressant lag med där de flesta spelarna får ordentligt med speltid hemma i Tyskland, sedan är det kryddat med bland annat Lewis Holtby som tillhör Tottenham. Holtby stod även för det mesta i offensiv väg mot Holland då han ordnade en straff och även satte 2-2 målet. Men även fast man har ett bra lag med så kan det inte på något sätt mäta sig med det spanska laget som har ett fruktansvärt namnkunnigt lag på plats.

spainmorata

Spanien hade ett problem mot Ryssland och det var att sätta bollen i nätmaskorna, i övrigt så dominerade man matchen totalt med 70% bollinnehav och borde avgjort den redan efter 45 minuter spelade. Nu fick vi vänta tills den 82:a minuten innan segermålet kom och det var inhopparen Morata som satte den på en framspelning av Barcelonas Thiago. Det såg även riktigt bra ut defensivt och Ryssland fick nog inte ens ett skott på mål när jag tänker efter utan man sprang mest runt och jagade boll. Landslagets spelsätt liknar väldigt mycket Barcelona där man verkligen försöker rulla ut sina motståndare, med en liten skillnad på att det här laget går lite rakare på mål. Man hade nästan 20 avslut mot mål och har man lite bättre skärpa i avsluten idag så vinner man den här matchen.


Tyskland ska inte räcka till här och jag tycker vi får ett väldigt generöst odds på Spanien med tanke på vilket lag man har till sitt förfogande. Spanien imponerade väldiga mot Ryssland trots att Tyskland är en svårare nöt att knäcka så tror jag man vinner.

/e@sy