Damfotbolls-VM sparkas vidare i Kanada där vi siktar in oss på Grupp B där allt annat än en behaglig favoritseger får ses som högst sensationell. Tyskland går upp emot Thailand i något som ska bli en ensidig historia om tyskorna är någorlunda fokuserat på uppgiften där man har goda möjligheter till att sudda ut ineffektiviteten som visades upp senast. Vi spelar på många mål.

  • Match: Tyskland – Thailand
  • Spel: Tyskland över 6,5 mål
  • Odds: 1,62 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 22.00 15/6

Thailand inledde, planenligt, med förlust (4-0) mot Norge. Något som följdes upp med seger (3-2) mot Elfenbenskusten, även det ett motstånd som stod som favoriter. Vinsten till trots, man blev överspelat vid ett antal tillfällen och ska vara tacksamt över att man inte släppte in fler mål när motståndet saknade skärpan även vid solklara målmöjligheter. Noterbart att Elfenbenskusten förlorade med tvåsiffrigt mot tyskorna, och skulle de regerande europeiska mästarinnorna vara någorlunda effektiva så vill jag hävda att man har möjligheterna till att komma upp i något liknande igen.

Tyskland har bemästrat konstgräset någorlunda väl och borde faktiskt ha slagit in mer än de 11 målen som har gjorts hittills. Senast mot Norge hade man hela 19 avslut mot mål i den inledande halvleken innan man tappade stinget och gav bort initiativet en aning inför den andra halvan. Ineffektiviteten från det mötet vill jag eventuellt vända till något positivt inför den här matchen där man bör vara väldigt intresserat av att hitta målet på nytt inför en åttondelsfinal. Även om man väljer att ställa över någon av sina ordinarie startspelare i offensiven, där exempelvis yttern Simone Laudehr står som ett frågetecken, ska man ha en tillräcklig bredd och kvaliteter för att kunna slå in ett antal bollar på det här motståndet.


Tyskorna har, efter två omgångar, nästan ett tvåsiffrigt antal fler avslut mot och på mål än de övriga lagen i det här mästerskapet och går nu upp mot ett motstånd som har släppt till totalt 42 avslut mot sämre nationer än det man möter nu. Tyskornas kreativitet, fysik samt tillräckliga spetskompetens ska ha goda möjligheter till att vinna den här matchen med rejäl marginal. Tyskland att stå för minst 7 mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol