Ytterligare en viktig VM-kvalmatch står på schemat, och den här gången riktar vi blickarna mot Berlin med stort, blågult intresse. Känslan inför kunde dock ha varit bättre med den senaste insatsen på näthinnan och här krävs en storartad defensiv prestation. Kan i slutändan, tyvärr, inte vika mig från att tyskarna bör kunna skaka fram ett antal målchanser och då känns det här spelet naturligt.

  • Match: Tyskland – Sverige
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1,89 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

De regerande VM-bronsmedaljörerna och EM-semifinalisterna har inlett kvalet på ett lysande sätt och dess styrkor behöver kanske inte motiveras nämnvärt. Man inledde något mjukt mot Gunnar Nielsen (Färöarnas målvakt) och Österrike för att sedan mala sönder Irland senast med förkrossande 6-1, vilket var ruskigt starkt. En fingervisning på att det ska vara klasskillnad i den här gruppen när samtliga matcher väl är färdigspelade.

Vårt blågula landslag har, rent poängmässigt, fått en fantastisk start med full pott. Motståndet har dock Kazakstan och Färöarna stått för och spelmässigt så har det inte sett alltför bra ut. Tyskt på andra sidan planen denna kväll blir en helt annan femma. Om man sedan ser till alla matcher från EM och framåt, där känslan har varit att inte krävs mycket för att blågult ska åka på något bakåt. Backlinjen med två st Olsson, Granqvist och Lustig känns tyvärr inte som den bästa i Europa för den delen heller, och här kommer man sättas på prov.

För Sveriges del så har det inte rapporterats om några nya skador sedan fredagens match. Tyskarna får klara sig utan Mario Gomez som striker och Mats Hummels i mittlåset.

För några år sedan hade kanske en liknande match passat blågult, där man kliver in som rejäla underdogs för att sedan kriga till sig 0-0 eller 1-1. Tycker däremot inte att vårt försvarsspel har sett särskilt bra ut på länge och tyskarna kan garanterat testa dess gränser.

För nästan exakt två år sedan spelade Sverige en EM-kvalmatch i Amsterdam mot Holland som slutade med mindre smickrande siffror. Kvällens motstånd påminner mycket om det man mötte då medan Sverige inte har tagit alltför många steg framåt sedan dess. Jag kan inte låta bli att tänka på att vi kan få se något som liknar den matchen sett till hur de båda lagen är uppbyggda med respektive styrkor/svagheter.

Brukar fastna för det här spelalternativet i jämförelse med handikapp-segrar där oddsen står relativt nära varandra med skillnaden att man inte påverkas vid baklängesmål. Tyskarna, som har fixat det här spelet i deras övriga tre kvalmatcher, brukar vara på tårna från start och med tanke på vilket slagkraftigt lag man har så kan man lösa det här mot hyfsat många motstånd i världen på sin hemmaplan.

Tyskarna att hitta nätet i båda halvlekarna spelas med en medelinsats tillsammans med ett sidospel. Detta spel hittar ni hos Bet365:
Över 12 hörnor (3-vägs) 3,10 1/10 units

/Puyol