Snart dags för avspark och här har vi en het match framför oss där ”favoriterna” i gruppen drabbar samman i en mycket viktig match. Vinnaren i den här matchen har väldigt god chans att vinna gruppen och få möta ”enklare” motstånd i en eventuell åttondelsfinal. Jag tror på en het drabbning med mycket känslor, häng på!

Tyskland – Portugal
Spel: Över 3.5 kort i matchen
Odds: 1.83 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00 

Det börjar dra ihop sig för match och den här matchen har som sagt stor betydelse för båda lagen och i mina ögon ser det jämnt ut på förhand då Portugiserna har sylvassa kontringar och Tyskarna är ruskigt starka för dagen. Jag tror det kommer smälla ordentligt i närkamperna ikväll och vinnarskallarna i spelarna kommer träda fram tidigt i matchen.

Förra VM-gruppspelet som Tyskland spelade delades det ut hela 18 kort på lagets 3 gruppspelsmatcher vilket ger 6 kort/match i snitt. I kvalet till VM var var man inblandade i 35 kort på 10 matcher vilket ger snittet 3.5 kort/match. Portugal är inte mycket bättre dem då det delades ut 14 kort i lagets 3 gruppspelsmatcher och det ger oss ett snitt på 4,67 kort/match. Även i EM:s gruppspel delades det ut många kort i deras matcher då man snittade 3,67 kort/match. I kvalet till VM delades det ut ofattbara 49 kort på lagets 10 matcher och det beror givetvis mycket på kvicka och kontringsstarka spelare som blir nedsparkade…

 

tyskland  portugal

Portugal och Tyskland är två sylvassa lag när det gäller kontringar och det brukar innebära många kort då spelarna ”förstör” kontringarna genom kapningar bakifrån då man vill ta taktiska varningar. När lagen möter varandra blir det ofta många kort i matcherna och ser vi till de senaste mötena har vi följande statistik: 2006 – 5 gula kort, 2008 – 5 gula kort och i EM 2012 blev det 4 kort. Jag tror chansen är mycket god för att det skall bli över 3.5 kort i den här matchen och kliver in här med en intressant tv-peng!!