Tyskland möter Lettland. Två lag som krigar om att slippa åka ur A-VM. Det är tok jämt från jumbon Lettland upp till femman Tyskland. Bara ett poäng skiljer mellan lagen däremellan och poäng är ett måste för något av lagen i den här matchen. Nackdelen för Tyskland är lagets offensiv. Lossnar det mot Lettland eller fortsätter det att spöka?

  • MatchTyskland – Lettland
  • Liga: VM
  • Speltips: Tyskland under 2,5 mål
  • Odds: 1,74 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 8/5, 20:15

tysklandV.S Lettland

Tyskland spelade match så sent som igår kväll mot Sverige. En match som inte alls började bra för tyskarna och hamnade i ett 0-2 underläge efter matchens långa spelavbrott på grund av ett trasigt plexiglas. Laget fick in en viktig 1-2 reducering innan periodpausen och var med i matchen igen. Efter nästan halva matchen kom också 2-2 från tyskarna. Men i tredje perioden skärpte sig Sverige och gick fram till 4-2. Däremot gav inte tyskarna upp utan reducerade till 3-4 men trots farliga chanser på slutet kom laget aldrig närmare än så och föll med 3-4.
Förlusten innebar Tyskland’s tredje raka. Något positivt var att laget äntligen fick göra mål efter att ha blivit nollad i två raka matcher.
Med tre poäng efter fyra matcher befinner sig Tyskland sig på en femte plats i grupp A med ett poäng fler än sjuan Österrike och åttan Lettland.

Lettland fick tillslut till sitt försvarsspel under VM mot Schweiz. Laget stod för en mäktigt stabil defensiv och målvakten E. Masalskis storspelade. Det hela ledde till att Lettland tog sin första seger under VM via en 2-1 seger efter förlängning.
Annars har spelet inte varit speciellt bra mer än några stunder mot Tjeckien och målen har rasslat bakåt i ett massivt antal.
Lettland ligger sist i grupp A och slutar gruppen på det här sättet spelar Lettland i B-VM nästa gång. Men ska laget slippa det måste spelet fortsätta som det gjorde mot Schweiz och defensiven måste täppas till då det är ohållbart att ha släppt in nitton mål efter fyra matcher.

_______________________________________________________________________________________________________

Vilka kommer sätta sig i förarsättet i fortsättningen?
Tyskland spelade en stenhård match igår mot Sverige och kommer ha något tunga ben. Det gör inte saken bättre att S. Daschner fick matchstraff sist och är avstängd ikväll. Tyskland kommer inte vilja sätta igång en match med ett högt tempo och få en matchbild att likna hawaii-hockey. Det konceptet kommer gillas av letterna som inte vill vara det spelförande laget utan vara det lag som spelar på försvar och kontrar. Dessutom när matchen betyder massvis kommer inget av lagen vilja bjuda på onödiga målchanser.
Det gör inte saken sämre att Tyskland har haft ett VM med stora målskytte problem. Endast sex mål på fyra matcher, varav tre matcher kom mot Sverige igår. Målskyttet är inget Tyskland sätter skräck i sina motståndare. Då kommer det gälla för Lettland att spela som laget gjorde mot Schweiz och det är sannolikt lagets målsättning. Säkert, enkelt och inget slarv kommer vara melodin för tre poäng ikväll.
Mitt spel blir Tyskland under 2,5 mål till 1,74 hos Betsafe.