Det är dags för semifinal i EM och de två huvudfavoriterna Tyskland och Spanien är givetvis kvar. De ställs mot Italien respektive Portugal. Vi ska koncentrera oss på lite av ett värdespel mellan Tyskland och Italien då jag tycker oddsen är lite högt på ena laget.

  • Match: Tyskland – Italien
  • Speltips: Asian Italien +0.5
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20.45

Jag ska börja med att säga att jag har trott på Tyskland vs Spanien i final sen EM startade, och inget av lagen har direkt minskat sina chanser. Däremot har Tysklands motståndare Italien visat upp ett riktigt bra och stabilt spel. Deras problem har varit målskyttet, men chanser har inte saknats. Många trodde på italienskt fiasko pågrund av den så kallade spelskandalen precis innan EM skulle starta. Men helt ärligt nu, varför ska en sån händelse störa ett lag prestationsmässigt? Det borde ge ännu mera motivation. Alla som håller på med lagsporter vet att så fort andra lag börjar snacka skit osv om laget man spelar för så vill man inget annat än visa att de har fel. Rätta mig om jag har fel.

Om vi ska gå in på vad lagen har presterat så har båda imponerat. Spelmässigt kanske tillochmed Italien har vart bättre än Tyskland, men sen har tyskarna haft klart bättre utdelning på sina chanser. Tyskarna började med vinst mot Portugal i en match där det oavgjorda resultatet skulle vart mer rättvist. Portugal var värda en pinne och Tyskland hade tur i slutskedet av matchen. Även i den andra matchen mot Holland var oviss och skillnaden mellan lagen var Mario Gomez som sänkte holländarna med två mål i första halvlek. Holland hade tillräckligt med chanser för att sätta en kvittering. Sista matchen spelades ju mot våra grannar Danmark och Tyskarna som redan var klara visade upp ett helt okej och stabilt spel som i slutet avgjordes av Lars Bender till 2-1. Tyskland har helt klart ett lag som kan ta dem till EM-guld, men jag tycker det stora frågetecknet är backlinjen. Där är Italien snäppet starkare. Mot Grekland släppte man in 2 mål och försvaret var allmänt virrigt såg det ut som.

Italien har enligt mig haft ett riktigt bra spel, men svårt att få in bollarna. Antonio Cassano och Balotelli lär starta semifinalen också. Cassano kanske inte är den renodlade forwarden som öser in mål, utan den som fixar ytor åt andra. Om vi ska prata om Balotelli så skulle nog de flesta säga problembarn. Och det säger jag också. I första matchen uppträdde han divigt och allmänt irriterat och blev utbytt tidigt. Jag har en polare som säger att han är en av världens bästa spelare när han är på humör, och jag kan faktiskt inte annat än att hålla med. Han är en fröjd att se på när han spelar fotboll och inte håller på med annan skit. Mot England i kvarten kunde han gjort hattrick med lite skärpa i avslutningarna.

Italien började mot storfavoriten Spanien och avstyrde dem bra. Spanjorerna förde matchen, men skapade inte alltför många klara målchanser. Redan där fick vi ett högt odds på Italien. Mot Kroatien förde de matchen och borde haft 3 poäng med sig. Kroatiens kvittering kom till på en missbedömd nick av en italiensk back. I sista matchen var vinst ett måste och där gjorde de slarvsylta av lilla Irland och vann med 2-0, avsluten med 44-8 och bollinnehavet med 60-40. Men den mest imponerande insatsen var mot England i kvartsfinalen. Jag har nog nästan aldrig sett ett lag vara så utspelat i en kvartsfinal. Speciellt inte när det är England-Italien som möts. Visst att England har ett sämre landslag än på länge, men såhär utmanövrerade trodde jag aldrig de skulle bli. England hade även dem en del farliga chanser, men inte i närheten av Italien. 35-9 i avslut totalt och 20-4 i avslut på mål till fördel för Italien. Bollinnehavet slutade 63-37 till Italien och det är två stornationer som möts. Italienarna spelade galet bra och med viss skärpa igår i avsluten från båda lagen så kunde matchen slutat 4-1, varav Balotelli hade kunnat gjort 3 som sagt.

Det är semifinal, och Italien är mästare på att spela tight. Har en bra backlinje och därbak har man en av världens bästa målvakt. Självklart ska Tyskland vara favoriter i denna match, men att de ska vara nertryckta en bit under 2 är för lågt. Man får hela 2.05 på Italien +0.5, alltså över 2 gånger pengarna på att Italien klarar minst ett kryss. Tyskland vinner aldrig 5 av 10 matcher mot Italien på neutral plan. Därför är detta ett överodds och värt att testa. Spelmässigt så har Italien imponerat mer än Tyskland. Målmässigt så ligger Tyskarna före. Men nu gäller det att spela tight och Italien uppträder mer stabilt bakåt än Tyskland.

Lycka till!

/Heden