Kvartsfinal tre i afton och ett riktigt tungviktsmöte när Tyskland och Italien drabbar samman. Tyskarna imponerade inte allt för mycket i gruppspelet, trots fina resultat, men har nu växlat upp och ser ruskigt starka ut. Ett vingklippt Italien ska få bekymmer här!

  • Match: Tyskland – Italien
  • Spel: Tyskland
  • Odds: 2,30 @ bethard
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Tyskland imponerade inte allt för mycket i gruppspelet men trots detta så plockade man segrar mot Ukraina (2-0) och Nordirland (1-0) samt spelade oavgjort mot Polen (0-0), vilket placerade Tyskland som etta i Grupp C. Det gav tyskarna en gynnsam motståndare i åttondelen där Slovakien kunde besegras med klara 3-0. Det var en uppvisning från det tyska laget som verkar hittat både sin uppställning samt spel. Även sista gruppspelsmatchen mot Nordirland var en klar förbättring från tidigare så vi kan nog iskallt räkna med att tyskarna har en formkurva som pekar åt rätt håll. Draxler lär få fortsätta på sin vänsterkant och med Gomez som spjutspets så får Tyskland den tyngd som kommer behövas mot det italienska försvaret. Kikar vi sedan defensivt så har man ett urstarkt innermittfält med Khedira/Kroos och även mittbacksparet Boateng/Hummels har imponerat stort. Sedan ska vi självklart nämna Neuer som hållit nollan intakt i samtliga matcher detta mästerskap. Så Tyskland ser verkligen bra ut över hela planen.
Skadeläget ser väldigt bra ut hos Tyskland som har samtliga spelare tillgängliga inför denna kvartsfinal. Det blir högst troligt samma elva som mot Slovakien.

tysklanditalien

Italien var det inte många som trodde på inför detta mästerskap men laget är nu i kvartsfinal och har slagit ett par riktigt tunga lag på vägen hit. Man inledde med en seger mot Belgien i gruppspelet och i åttondelen så tvålade man dit Spanien med klara 2-0 efter en rejäl uppvisning. Jag trodde att man skulle backa hem mot Spanien och satsa på kontringar som så många gånger förr, men Conte hade ett ess i rockärmen och satte ordentligt tryck på spanjorerna från start, vilket var vägvinnande. Men Tyskland är inte beroende av något kortpassningsspel utan kan lika gärna lyfta långt då man har en otrolig tyngd framåt i planen med Muller, Draxler och Gomez, vilket jag tror att Italien kan få problem med. Dessutom så har Italien ordentliga bekymmer på mittfältet idag och där måste man vara starka för att orka stå emot Tyskland i 90 minuter.
Thiago Motta är nämligen avstängd och med största sannolikhet så missar även Daniele De Rossi dagens match på grund av skada. Sedan tidigare saknas även Candreva så visst har Conte en del att tänka på inför detta möte.


Tyskland har en formkurva som pekar spikrakt uppåt och man verkar hittat rätt med spelet inför den avslutande delen av turneringen. Italien såg aningen tröttkörda ut i slutet av matchen mot Spanien och när man dessutom har en hel del avbräck på mittfältet så tror jag på tyskarna här. En insats strax över medel glider därför in på den raka ettan.

/e@sy