Dags för den andra semifinalen av fotbolls-EM och vi ska hitta en finalmotståndare åt Portugal när Tyskland – Frankrike drabbar samman. Till skillnad från många andra matcher i detta EM så tror jag vi bjuds på en öppen match när värdnationen är i farten och jag testar mig därför på ett överspel.

  • Match: Tyskland – Frankrike
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,81 @ bethard
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Tyskland stod för ett stabilt gruppspel utan att direkt imponera och tog sig vidare som ettor efter seger mot Ukraina (2-0), kryss mot Polen (0-0) och en avslutande vinst mot Nordirland (1-0). Den sista gruppspelsmatchen var en riktigt bra insats från laget och det är en match som man borde vunnit med betydligt större siffror då lägen skapades på löpande band. Nu var det inget blodigt motstånd där men även mot Slovakien, som är ett något tyngre gäng, så skapade man återigen en hel del lägen framåt och kunde vinna med klara 3-0 för att avancera till kvartsfinal. I matchen mot Italien handlade mycket om taktik och att inte tyskarna skapade allt för många lägen i den matchen var inget som förvånade. Idag lär vi få se ett Frankrike som vill framåt i form av värdnation och jag tror att Tysklands chans kan ligga i att kontra bort fransmännen. Då gör det inte speciellt mycket att Mario Gomez saknas då spelare som Özil, Götze, Draxler och Muller har lite mer spring i benen när spelet vänder. Men kikar vi defensivt så är tyskarna rejält vingklippta idag och det är något som oroar en hel del mot ett offensivt skickligt Frankrike.
Vi stryker nämligen avstängda mittbacken Hummels som hade varit given här en normal dag. Höwedes är den trolige ersättaren men han har tränat sparsamt under veckan och är ett litet frågetecken. Vidare så stryker vi även Khedira på det defensiva mittfältet och även fast man har en ersättare i Schweinsteiger så har inte han spelat allt för mycket i turneringen och dessutom dragits med småskavanker. Så defensiven är ett frågetecken.

tysklandfrankrike

Frankrike hade precis som tyskarna ett stabilt gruppspel och kunde avancera vidare som ettor efter sju inspelade poäng. Man hade en del problem med målskyttet i gruppspelet men kikar vi till åttondel och kvartsfinal så lär man komma in här med gott självförtroende när det gäller den biten. 2-1 på Irland i åttondelen i en match som man skapade en hel del chanser i och sedan minns vi ju hur man körde över Island med hela 5-2 i kvartsfinalen. Det var fyra olika målskyttar i matchen mot Island och jag tror att det var helt rätt personer som fick näta för fortsättningen av turneringen. Giroud har målats upp som en riktig målsumpare och att han fick sätta dit två stycken bollar är givetvis bra för självförtroendet. Även Pogba, som haft ett tveksamt EM hittills, fick näta och även det tror jag är riktigt bra. Sedan har vi även Payet och Griezmann som haft en riktigt bra nivå under hela turneringen och visat att formen håller i sig. Defensivt är jag dock inte imponerad av Frankrike som alltså släppte in två bollar mot Island. Nu kanske man slappnade av en smula men jag tycker det varit darrigt innan den matchen också. Rami är ingen mittback som jag håller särskilt högt och inte heller ersättaren Umtiti imponerade särskilt mycket mot Island. Det är ett helt annat motstånd nu och jag tror därför inte att man håller någon nolla intakt.
Det har varit en del tveksamheter kring Giroud i veckan men han kommer vara redo för spel i kvällens match. I övrigt har man inga större bekymmer då både Rami och framförallt Kante är tillbaka efter avstängning.


Det har varit väldigt mycket defensivt tänk i detta EM men jag tror att Frankrike kommer bjuda upp till spel idag i form av värdnation. Defensiva avbräck hos Tyskland och en darrig defensiv hos Frankrike tycker jag öppnar upp för lite mål. Över 2 mål spelas därför med en insats strax över medel till 1,81 hos bethard. Pengarna tillbaka på exakt två mål!

/e@sy