Dags för semifinaler i detta EM och det på förhand kanske mest intressanta mötet står mellan två stornationer nämligen Tyskland och FrankrikeTyskland har gått den tyngre vägen genom att slå ut Italien (straffar) medan Frankrike haft en relativt enkel väg då man stött på svagare motstånd och frågan är om man är redo för en tung skalp? Som hemma nation har man en fördel och jag tror man förvaltar den. Man har en stark trupp och den visar man upp för sin publik idag. Häng med!

  • Match: Tyskland – Frankrike
  • Spel: Frankrike att kvalificera sig
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

tyskland

Börjar vi med Tyskland så tar man sig som vanligt långt in i turneringen och styrkan att bara stegra sina prestationer match efter match är imponerande. Senast ställdes man mot Italien där man enligt mig rättvist åkte vidare, dock på straffar, men spelmässigt var man klart vassare. Idag är det en ännu tuffare uppgift och frågan är om man pallar gå den tunga vägen till final. Saknaden av den där riktiga ”strickern” syns tydligt ute på plan och Gomes räcker inte till. Mot Italien fick man föra matchen dit man ville vilket jag tror man får problem med idag mot Frankrike och det är första gången man ställs mot ett motstånd som kan bjuda upp till match spelmässigt. Trots att man stegrat sina prestationer och blivit bättre, tror jag det tar stopp här då man möter ett bättre lag, som har bättre kvaliteter!

Frankrike

Frankrike har gått den enkla vägen och att möta lag som Island och Irland i kvartsfinal respektive åttondelsfinal är så kallat ”önskat motstånd”. Det har dock sett riktigt bra ut och man har verkligen dominerat match efter match. Pogba, Payet och Griezmann är spelare som sticker ut, för att nämna några, och med dessa i laget kan man hota vem som helst. Saknaden av den där ”strickern” i Tyskland finns inte i Frankrike då Giroud varit grym och där får man ytterligare en dimension i sitt spel. Tyskland kommer inte få rulla och styra som de gjort i sina föregående matcher och försvarsspelet kommer i stället sättas på prov. Med publiken i ryggen tror jag man vinner och därmed också tar hem hela mästerskapet i en final!

Så vad blir mitt lir? Då det varit en tendens att lagen fegar ur när det kommer till utslagsmatcher väljer jag en lina som heter Frankrike att kvalificera sig, där bettet vid oavgjort resultat efter fulltid ändå kan sitta. Vinner man inte efter fulltid så tar man det i en förlängning eller en eventuell straffläggning, vilket jag tror inte kommer behövas. Insatsen får ligga på medel!