Skottdag och träningsmatcher ute i Europa. Tungviktsmöte i Tyskland där jag tycker det finns en given vinnare på förhand.

  • Match: Tyskland – Frankrike
  • Tips: 1 ( 1×2)
  • Odds: 1,73 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 29/2 20.45

Analys:

Tyskland är helt klart ett av europas starkaste lag för tillfället. De har spelat stabilt under en längre tid och kommer att tillhöra en av förhandsfavoriterna i Em i sommar. På hemmaplan är dom väldigt svårslagna och man har 5 raka vinster än så länge. Bl.a. imponerade man stort när man slog VM-finalisten Holland på hemmaplan med klara 3-0. Nu möter man Frankrike i en träningsmatch och det är mycket prestige när dessa lag möts och tyskarna vill absolut inte förlora på hemmaplan. Går man in med rätt inställning här så ska Frankrike inte vålla några större problem. Så bra är Tyskland. Özil, Khedira, Podolski, Muller och Klose är bara några av de spelare som man kan stoltsera med. Oddset är klart godkänt och spelas direkt.

Frankrike har haft en liten formsvacka under några år men är på väg uppåt igen. Resultaten har varit ganska bra på slutet men då ska man komma ihåg att man inte mött alls lika bra lag som Tyskland har t.ex. Laget har föryngrats en aning och på pappret har man en grymt bra uppställning. Spelmässigt har det funkat lite sisådär och det har oftast varit individuella prestationer som avgjort matcherna. Jag tror också Tyskland är ett lag som passar Frankrike ganska dåligt och det kommer att krävas nånting alldeles extra för att laget skall kunna ta med sig ett bra resultat från den här matchen.

Hemmaplanen talar för Tyskland liksom motivationen att inte förlora inför hemmafansen. Att Tyskland också gjort 15 mål på de 4 senaste matchern är naturligtvis också något som spelar in.

Lycka till!

//Josef