Återigen dags för full omgång i SSL efter VM-uppehållet där vi hittar ett Stockholmsderby bland en av matcherna. Tyresö ska drabba samman med Caperiotäby hemma i Tyresöhallen där det skiljer 9 poäng lagen emellan inför den 10:e spelomgången – i grunden ska dock skillnaden vara mindre än så och spelet blir därefter.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Tyresö Trollbäcken – Caperiotäby
  • Spel: Tyresö Trollbäcken
  • Odds: 2,60 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Tyresö har, nu när dagens gäster samt AIK inte är fullt så lika vassa som föregående säsonger, en klart duglig chans att börja etablera sig som Stockholms bästa lag, något som även var målet inför den här säsongen. I nuläget placerar man sig dock strax under slutspelsstrecket och poängskörden kunde ha varit något bättre. Man har dock endast blivit ifrån sprunget i svåra bortamatcher mot Storvreta och Linköping där hedersamma uddamålsförluster mot topplagen Pixbo och Warberg (strax innan uppehållet) inte har varit till någon större hjälp, men som ändå har visat att potentialen finns där.

Hos hemmalaget är André Parnéus långtidsskadad sedan tidigare, inga skador i övrigt och en annars fullt ordinarie trupp.

I en tabell som är relativt jämn (skiljer 4 poäng mellan lagen på plats 3 till 8) så har Caperiotäby överraskat många genom att placera sig på en tredje plats efter 9 matcher. En stark prestation om man ser till att man har tappat några skickliga pjäser till den här säsongen. Man har anpassat sig väl till diverse rotationer i truppen samt tränarstaben, man har dock inte någon vidare bredd och även om man kan ställa upp med två vassa femmor när alla är tillgängliga så tror jag nog inte att man kan bibehålla sin plats så här högt upp över 26 omgångar. Noterbart är dock att en klar majoritet av poängen har plockats hemma i Tibblehallen där man har full pott på 5 försök medan det har gått något trögare på resande fot.

Det var en mindre sjukdomsvåg i laget i början av veckan, men alla ska vara friska nu. Dock stora frågetecken på nyckelspelarna Rickie Hyvärinen och Filip Urwäder pga skador.


I sin helhet anser jag att spelvärdet ligger hos hemmalaget till 2,60. Även om det skiljer ett antal placeringar så står man hyfsat nära varandra om man ser till grundkapacitet med skillnaden att gästernas försvarsspel har varit av den mer solida varan så här långt. Skulle sedan Hyvärinen/Urwäder saknas så är det kännbara avbräck.

Tyresö spelas som vinnare under ordinarie speltid med en insats strax under medel.

/Puyol