En ny SSL-omgång ska avverkas där det ska spelas 5 matcher den här söndagen. Finns ett flertal objekt att välja bland idag, men jag lockas allra mest av ett lägre odds i Stockholm när Tyresö väntar besök från Karlstad. En viktig match i de nedre regionerna av tabellen där jag inte tvivlar på att det ena laget ska vara strået vassare.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Tyresö – Karlstad
  • Spel: Tyresö
  • Odds: 1,50 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 17.00

Tyresö har tappat sin position strax bakom lagen på slutspelsplats och har nu helt plötsligt kommit närmre lagen under nedflyttningsstrecket. Efter att ha tagit poäng i de 3 inledande matcherna efter VM-uppehållet så har man nu förlorat 4 matcher i följd där man bl.a. tappade en ledning på 5 bollar till förlust mot de regerande mästarna Storvreta. Nykomlingen Karlstad däremot har fått finna sig i att parkera på plats 13-14 redan från start och mycket ska nog till för att man ska kunna resa sig därifrån med det materialet man har till sitt förfogande.

Enligt de laguppställningarna som har aviserats så kommer Tyresö till spel utan André Parnéus, Sebastian Gafvelin och Viktor Thorslund. Karlstad saknar kaptenen Daniel Ahl sedan tidigare och Rasmus Borsch.

Tyresö må vara formsvagt, men dagens motståndare har inte direkt rosat marknaden nu på slutet heller – eller överhuvudtaget. Karlstad har endast tagit poäng i 4 av 16 matcher och man sitter på ligans absolut sämsta försvar där man har släppt in hela 34 mål i de 3 senaste bortamatcherna. Karlstad kommer med extremt stor sannolikhet spela i Allsvenskan nästa säsong.

I stora drag väljer jag att spela emot Karlstads kapacitet och jag skulle, som i det här fallet, bli förvånad när jag ser att deras motståndare betalar 1,50 när man är på resande fot. Om Tyresö sköter sina defensiva uppgifter och inte tillåter sig att bli kontrat mer än nödvändigt så ska man nog lösa det här.


Tyresö är det bättre laget i grunden och jag kan låta bli att lägga ett spel på stockholmarna. Hemmasegern under ordinarie speltid åker ner i kundvagnen.

/Puyol