Då var vi framme i den absolut sista grundserieomgången av SSL där mycket står på spel i några av arenorna, däribland här i Stockholm. Tyresö Trollbäcken tar emot topplaget Falun där hemmalaget slåss för sin existens och en låg insats testas på det här objektet, trots allt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Tyresö – Falun
  • Spel: Tyresö
  • Odds: 3,70 @ Bet365
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Innan matchens första tekning går står Tyresö utan ett kontrakt till Superligan över nästa säsong, vilket skulle cementera en hyfsad felträff att jämföra med ambitionen om att bli bäst i huvudstaden. I nuläget är man två poäng under nedflyttningsstrecket och det mycket tack vare en katastrofal poängskörd sedan mitten av december där man har gått utan en fullpoängare på 15 matcher i följd. Falun, som fick mitt tips som mästare innan säsongen drog igång,  har sett desto starkare ut under samma period där 1-6 hemma mot AIK får ses som den enda plumpen i protokollet. Man kliver in till den här matchen med ett något större lugn då man inte har någon placering att slåss för.

Tyresö kommer till spel med ordinarie trupp. Falun saknar backen Mattias Carlgren, i övrigt fritt från skador och annat.

Falun vann det förra mötet med 6-2 strax innan nyår,
Sebastian Gafvelin (i rött) återfinns numera i Caperiotäby

En väldigt intressant matchning där spelbolagen inte är helt överens. Superligans formsvagaste lag mot ett av de absolut starkaste på pappret som mycket väl kan stå i finalen om en månad framåt. En normal dag ska det här sluta på ett sätt och inte mycket mer än så, men den här matchen kommer till vid ett speciellt skede av säsongen – och motivation har slagit klass förr.

Tyresö har fått mitt förtroende till 8, 7 och 9 ggr insatsen vid tre tillfällen sedan mitten av februari. Senast mot Helsingborg ledde man med 4 minuter kvar där man hade varit i förarsätet inför dagens match via en seger. Hursomhelst så har de två senaste insatserna i överlag varit ett steg i rätt riktning, om än kanske något försent.

Här måste man först och främst vinna den här matchen samtidigt som Jönköping inte får ta mer än en poäng i Göteborg (Pixbo borta), eventuellt kan en seger i förlängningen också räcka. Ett minst sagt prekärt läge för stockholmarna som inte har något annat val än att verkligen gå för det. Falun är redan klara som tvåa i tabellen och därmed fördel av hemmaplan i en eventuell semifinalsserie. Man har därför absolut ingenting att spela för i dagens match med undantag för att duon och kedjekamraterna Enström och Carlström tävlar mot varandra när man ska utse en vinnare av den totala poängligan.

Inget tvivel om vilket lag som är det bättre ute på banan, men i ett liknande läge så vill jag nog hävda att större underverk har skett, så även en anledning till varför hemmalaget står i ett något lägre odds än vad som annars hade varit givet från start. Tyresö måste vinna den här matchen och studsar man in på rätt sätt så kan man kanske nypa samtliga poäng om gästerna inte riktigt är på hugget.


Motivationsspelet testas med en mindre insats. Tyresö spelas som vinnare under ordinarie matchtid.

/Puyol