Efter en smygstart på serien i helgen så får övriga lag i serien äntligen kliva in i handlingarna. Innebandyns svenska superliga 12/13 ska dra igång på allvar denna onsdagkväll och säsongens första spel hämtas från Tyresöhallen i Stockholm.

  • Match: Tyresö – Dalen
  • Spel: Tyresö +0,5
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Nu när de övriga Stockholmslagen i serien inte känns fullt så vassa som föregående år så har Tyresö chansen att knappa in på både Täby och AIK. Man har nu varit uppe i SSL i några vändor och med samma stomme har man kunnat bygga på lite mer rutin. I laget hittar man bl.a. målvakten Benjamin Löfdahl som var ett stort utropstecken ifjol, så pass bra att han fick chansen att testa på landslagsspel innan han stoppades av en skada i handen.

Tråkigt nog så har man tappat talangfulle Kevin Björkström, men man har hämtat in både Sebastian Gafvelin (AIK) och Simon Jirebeck (Hammarby Handen) där den sistnämnde kan bli minst lika bra. Det har sett bra ut i träningsmatcherna med några starka resultat och man kommer till spel med fullt manskap ikväll.

Ville Ferraresi, center och nyckelspelare hos hemmalaget

Om det har varit relativt lite rörelse i truppen hos Tyresö, så är det långt ifrån detsamma hos gästerna från Umeå och fjolårets SM-finalister. Ett resultat man inte ska vara i närheten av att upprepa den kommande säsongen.

Johan Samuelsson, Robin Nilsberth, Mattias Wallgren, Jonas Svahn och Andreas Carlbom är några av spelarna som har lämnat och det är knappast några dussinlirare. Om man exempelvis ser till de tre starkaste nyförvärven så är det inga lirare som håller samma höga klass. Även nya ansikten i ledarstaben i och med att den fd förbundskaptenen Ulf Hallstensson har tackat för sig. Vansinnigt mycket kommer vila kring Ketil Kronbergs handleder och jag tror nog att man går en väldigt tuff säsong till mötes.

Dalen har haft några osäkra kort sedan den senaste matchen på försäsongen även om man förväntas få med sig de flesta ner till huvudstadsförorten.

Den som vill spela mer vågat kan köra på den raka hemmasegern till 2,30 hos samma bolag. Är något förvånad över att Dalen står som knapp favorit här. Ser dock garderingen med krysset till 1,70 som ett riktigt bra alternativ på förhand och jag hakar på den. Anser att Tyresö borde ha en större poängchans.

/Puyol