tursunov I första kvartsfinalen i Cincinnati möts formtoppade Dimitry Tursunov och Juan Martin Del Potro. Båda spelarna är riktigt bra, men med tanke på oddsen är det uppenbart vem vi ska lasta in pengarna på.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: Dimitry Tursunov – Juan Martin Del Potro
  • Spel: Tursunov +4,5  
  • Odds: 1,66 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18:00

 

Del Potro är en av de toppspelarna som är mest skadebenägen. Han är ständigt tejpad och om det inte är knäna så är det handleden, ryggen eller fötterna. Varenda kroppsdel på den här kroppen har blivit utsatt under karriären.

Nu har han dessutom spelat fem matcher i Washington, två i Montreal och två i Cincinnati. Allt inom loppet av två veckor och hade Del Potro varit lika atletisk som den genomsnittliga atp-spelaren så hade det inte varit några problem, men med tanke på vad den där kroppen utsätts för så tror jag att han kan få problem med Tursunov.

Ryssen blixtrar till emellanåt. Han hade en riktigt bra rush för några månader sen och nu tycks han vara i farten igen. Efter grusspelandet har han 9-1 på hardcourt och har slagit spelare som David Ferrer, Gilles Simon och Radek Stepanek. Han har plockat set i varje match och spelar riktigt respektlöst.

För ganska exakt ett år sedan tvingades Tursunov att kvala in till en challenger. Sedan dess har han varit stadigt på atp-touren bara med sporadiska besök på challenger där han i stort sett alltid vinner.

Tursunov spelar med små marginaler vilket gör att han ibland hamnar i svackor och det betyder också att när spelet sitter så kan han hota vem som helst. Med tanke på de senaste matcherna och den rådande formen så kan han absolut hota Del Potro vars status alltid är ett litet frågetecken.

Det är på snabba underlag som ryssen haft störst framgånger.

 

Tursunov har:

16-4 på hardcourt (utomhus) under 2013

9-4 på hardcourt (inomhus) under 2013

22-15 på gräs under karriären

Han har totalt sju ATP-titlar. Två på gräs, fem på hardcourt.