Grupp D ska dra igång och enligt mig är detta den mest intressanta gruppen då lag som Spanien, Kroatien, Tjeckien och Turkiet medverkar. Gruppen inleds med ett möte mellan Turkiet och Kroatien och vi får lär få se en match med mycket känslor. Dessa två landslagen har mötts flera gånger tidigare, och jag tror de flesta av er tänker på mötet i EM 2008 där Turkiet kvitterade i 123:e minuten och sedan vann på straffar. Idag är det dock andra förutsättningar och jag tror Kroatien sopar hem detta. Häng med!

  • Match: Turkiet – Kroatien
  • Spel: Kroatien rak vinst
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

kroatien

Kroatien är ett landslag som andra hyser stor respekt för då man visat sig vara en av de bättre landslagen i Europa efter riktigt fina resultat. I kvalet fick man oturligt med sig minuspoäng som drabbade tabellen men man lyckades ändå plocka en direkt plats till EM och allt därefter har gått som tåget. I träningsmatcherna har man varit starka och med sin starka offensiv hotar man många lag. Man har spelare som Modric (huvudfigur i Real Madrid), Rakitic (grym i Barcelona) och Mandzukic (Juventus) och med dessa får man olika dimensioner i sitt spel, vilket gör det svårt för övriga lag. Man jobbar bra som ett kollektiv och vi lär få se ett riktigt taggat Kroatien. Man ställs mot Turkiet som man år 2011 slog ut inför EM 2012 i ett play-off och idag får man ytterligare en möjlighet att slå dem fast denna gång i ett gruppspel. Det man visat hittills talar för att man ska segra och jag tror man är ett bättre lag på alla plan. Hamrar in spiken!

Turkiet ska dock inte underskattas och man var riktigt bra i kvalspelet inför EM. Man har visat upp god form i träningsmatcherna och spelarmaterialet är det inget fel på. Man har en bred trupp där flertalet av spelarna kan lira från start utan problem vilket gynnar en i längden. Idag möter man ett motstånd som man säkert vill ha revansch mot i form av Kroatien och alla lär vara taggade till tusen då det dessutom är första matchen för bägge lagen. Man är dock sårbara bakåt och med tanke på den offensiv som Kroatien erhåller så kommer man få det tufft. Jag räknar med att man släpper in 2 bollar och frågan är om man lyckas näta framåt? Trots att det var längesen man möttes senast så vill jag ändå nämna att man inte lyckades näta en enda gång mot Kroatien i ett dubbelmöte i play-off, och man har det svårt mot just precis Kroatien. I mina ögon fallerar man även idag och jag går emot!

Jag tror på Kroatien och vill inte krångla till det, utan väljer att gå rakt ut och spika. Insatsen får ligga på strax över medel!